POLÍTICA
Política 06/10/2012

Socialistes del sector catalanista demanen a Navarro que no faci venir Rubalcaba per la campanya

Consideren que seria més útil que participessin altres dirigents amb un discurs més federalista i més sensibles amb la realitat territorial

Acn
2 min
Rubalcaba i Navarro, en l'última festa de la Rosa

BarcelonaEl sector catalanista del PSC està fent arribar les seves aportacions a la direcció del partit de cara a la campanya. I no només per la confecció del programa electoral, sinó també en el disseny de la campanya. En aquest sentit, fonts socialistes han confirmat a l'ACN que destacats membres d'aquest sector han fet arribar al candidat, Pere Navarro, i al cap de campanya, Daniel Fernández, que preferirien que el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, no participi en els actes de campanya. Els catalanistes consideren que seria millor que els convidats fossin altres dirigents que, tot i ser menys destacats, siguin coneguts pel seu federalisme clar i la seva sensibilitat territorial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Enmig dels preparatius per la campanya de les eleccions al Parlament del proper 25 de novembre, els socialistes de l'ala catalanista han volgut mostrar a la cúpula del PSC que veuen més inconvenients que avantatges en la presència de Rubalcaba en els seus actes. I és que el to que el líder del PSOE ha mantingut darrerament i el discurs que va fer en l'última Festa de la Rosa són vistos per aquest sector amb cert recel.

Els catalanistes asseguren que caldria que els convidats de fora de Catalunya servissin per donar un missatge clarament federalista, sensible amb les necessitats de Catalunya i respectuós amb les voluntats dels diferents territoris. Una mena de senyal que demostrés que hi ha algú que els entén més enllà de l'Ebre. Aquest, però, no és el perfil que atribueixen a Rubalcaba, a qui creuen que els catalans veuen com un polític sense gaires conviccions federalistes i amb tímides mostres d'obertura amb propostes com el referèndum que el PSC proposa i ha votat al Parlament.

La proposta dels catalanistes seria la d'intentar que altres dirigents o destacats membres del PSOE amb una imatge i una trajectòria més assimilable a la de l'actual PSC fossin les 'estrelles convidades' en la campanya. I, sobretot, deixar clar i donar el missatge nítid de que el més important no és qui hi ha i què diuen al PSOE, sinó que Navarro i el PSC poden ser la solució per la cruïlla en la que es troba Catalunya. Malgrat haver fet arribar aquest missatge a la cúpula del partit, els impulsors de la idea mantenen que serà difícil aconseguir que se'ls accepti la proposta. I és que fins ara mai ha faltat en una campanya de les eleccions al Parlament una visita del secretari general del PSOE de torn.

stats