POLÍTICA
Política 12/01/2014

Els partits catalanistes intensifiquen la pressió al PSC perquè no es desmarqui de la consulta

Reclamen als de Pere Navarro que se sumin a la demanda de cessió a la Generalitat de les competències per convocar un referèndum dins el marc legal i constitucional espanyol

Ara
2 min
PROCÉS SENSE ATURADOR 
 Les forces sobiranistes van acordar dijous anar a totes amb la consulta.

BarcelonaSetmana d'alta tensió per al PSC. A la pressió que estan exercint a nivell intern els diputats i dirigents crítics amb la cúpula de Pere Navarro perquè no rebutgi al Parlament i al Congrés la demanda a l'Estat perquè transfereixi a la Generalitat la competència per convocar referèndums, aquest diumenge cal sumar-hi la del bloc dels partits del catalanisme sobiranista. Democristians, republicans i ecosocialistes han fet una crida als socialistes perquè no es despengin del suport catalanista al dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la festivitat dels Tres Tombs, al barri de Sant Andreu de Barcelona, dirigents d'Unió, ERC i ICV-EUiA han emplaçat els socialistes catalans a votar a favor d'aquesta petició dijous al Parlament amb l'argument que aquesta competència garantiria la "legalitat" de la consulta sobiranista fixada per al 9 de novembre.

El president del Consell Nacional d'Unió Democràtica i conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha demanat una "reflexió serena" al grup del PSC i ha recordat al seu líder, Pere Navarro, que si defensa una consulta "pactada i legal", un "pas important" per fer-ho possible és demanar primer que es transfereixin les competències sobre referèndums a la Generalitat. També ha recordat que el que es votarà dijous al Parlament és la demanda de consulta, no la independència.

El vicesecretari general d'ERC i portaveu adjunt al Parlament, Oriol Amorós, ha subratllat, en al·lusió al PSC, que aquells partits "que es van presentar a les eleccions amb un programa electoral demòcrata" tenen l'oportunitat de sumar-se al bloc dels partits que batallen per fer possible que els catalans decideixin el seu futur "democràticament".

Crítiques d'ICV-EUiA a CiU i ERC

Tot i la coincidència en l'apel·lació al PSC, la coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, ha retret a CiU i a ERC que pretenguin solapar aquest debat extraordinari, que es farà dijous, amb l'aprovació definitiva dels pressupostos, que en un principi es faria l'endemà.

stats