Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

Mas-Colell media entre Andalusia i el govern espanyol per suavitzar tensions

El conseller ha posat pau entre la consellera d'Economia andalusa i representants del Ministeri d'Hisenda, embrancats en una discussió sobre l'ajustament pressupostari en el Consell de Política Fiscal i Financera

El conseller d'Economia català, Andreu Mas-Colell, ha improvisat avui un nou paper en el si del Consell de Política Fiscal i Financera, en esdevenir mediador entre Andalusia i el Ministeri d'Hisenda per suavitzar les tensions que s'havien generat al voltant del pla d'ajust andalús. Transcorregudes dues hores de reunió, la consellera andalusa d'Economia, Carmen Martínez Aguayo, havia abandonat la reunió després d'enfrontar-se amb els responsables ministerials "per una sèrie de xifres", segons ha confessat posteriorment.

Martínez Aguayo ha indicat que en concret eren xifres de retorn de fons europeus, polèmica que es va tancar amb concessions per ambdues parts i amb el seu retorn al saló del Consell, on finalment el pla ha passat l'examen, encara que amb una retallada extra de 300 milions d'euros. Per aproximar les parts, el conseller català ha decidit intervenir i fer una crida a ambdues parts, en considerar que l'acord era possible "amb una mica més de treball" i de diàleg.

Davant les seves paraules, el ministre i la consellera han decidit trucar als seus tècnics i corregir els punts de desajust. Mas-Colell ha destacat que l'important era donar un missatge d'ajust i de les retallades de despesa als mercats interns i externs, cosa que s'ha aconseguit malgrat que no s'hagi aprovat el pla d'Astúries.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT