Domènech demana mirar al futur i reunir majories al voltant dels comuns

Catalunya en Comú dona llum verda als seus estatuts, codi ètic i reglament intern

El coordinador general de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, ha dit aquest diumenge que el dels comuns és un espai "capaç de reunir a les majories que el país necessita", perquè els catalans "puguin sortir d'un passat i un present que no passen" i superin les "factures" del Govern i els independentistes.

En la intervenció que ha clausurat l'Assemblea Organitzativa del partit, Domènech ha censurat que "el Govern del PP i l'Estat, sense cap proposta, se submergeixin cada dia més en la misèria de la repressió", no sabent afrontar "una de les crisis territorials i socials més importants des de 1978".

Ha criticat, davant això, que la majoria parlamentària independentista sigui "incapaç de fer una proposta de Govern i s'ensorrament en una incapacitat tàctica i estratègica absoluta".

"És un debat més de passat que de futur, més de qui va fer què en quin moment que de futur, més de conflictes interns entre ells que de futur", ha assenyalat en relació amb les forces independentistes.

Davant això, el també president dels comuns al Parlament ha ofert "absoluta claredat": "Som l'espai polític del conjunt de la ciutadania d'aquest país. Aquell que vol construir un futur millor".

"Quantes vegades ens han dit que no havia alternativa, que no hi ha res a fer? Sabem que si nosaltres abdiquem, abdiquen els drets socials del país", ha asseverat.

El dirigent dels comuns ha definit l'actual moment com "una època de lluites", però també de "repressió", "una època de construcció i també de tensions".

Catalunya en Comú es presenta, doncs, segons el seu líder, com l'opció de "futur" que "mereix" la societat, a través d'una proposta "radicalment democràtica, radicalment feminista i oberta constantment a la ciutadania".

Domènech ha apuntat cap a les municipals de l'any vinent, i en al·lusió a la possibilitat que l'ex primer ministre Manuel Valls lideri les llistes de Ciutadans per a Barcelona ha dit que "alguns busquen candidats pel món" perquè volen fer "altres debats, que són els únics en els que estan còmodes", amb referència al de la independència, i no fer front al dels "drets de la gent".

Per la seva banda, el portaveu de Catalunya en Comú i primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha celebrat que el seu partit camini cap a la "democràcia participativa, directa, la dels barris" i que, "malgrat tenir el poder mediàtic i econòmic en contra, s'estigui construint una organització que és la garantia de la força de la gent".

Més continguts de