Política 05/11/2017

Catalunya en Comú convida Podem a una candidatura liderada per Xavier Domènech

Els comuns descarten sumar-se a una llista unitària amb ERC i el PDECat

Ara
1 min
El pols de Madrid ressona a Catalunya

BarcelonaS'acosten les eleccions del 21 de desembre i les formacions catalanes van desvelant els seus candidats. Catalunya en Comú ha anunciat aquest diumenge que la formació proposa Xavier Domènech com a candidat d'una llista que voldrien que fos en coalició amb Podem. Per això, i a l'espera de l'aval de les bases de totes les formacions en una assemblea dissabte que ve, la portaveu de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany, ha proposat que la llista es digui En Comú Podem-Catalunya en Comú.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, l'ara diputat al Congrés, Xavier Domènech, deixaria el seu escó a Madrid per passar a encapçalar la llista al Parlament, que substituiria l'actual grup de Catalunya Sí que es Pot.

D'altra banda, la coordinadora nacional de Catalunya en Comú no és partidària de sumar-se a una llista unitària de cara a les eleccions del 21 de desembre perquè considera que aquesta fórmula "dilueix" la defensa de les polítiques socials que els comuns volen impulsar. "Creiem que Catalunya no es mereix més plebiscits. L'experiència que tenim amb les llistes unitàries és que a vegades només serveixen per seguir amb retallades socials capitanejades per l'antiga Convergència", ha dit en roda de premsa la portaveu de la formació, Elisenda Alamany.

stats