Política 05/05/2018

Catalunya en Comú triarà la seva nova direcció entre el 29 de juny i el 2 de juliol

La formació aposta per formar candidatures municipalistes "obertes" a la ciutadania

Europa Press
2 min
Els comuns busquen unificar-se al territori per a les municipals

BarcelonaCatalunya en Comú farà les eleccions internes per renovar tots els seus òrgans, inclosa la seva direcció, entre el 29 de juny i el 2 de juliol, segons ha anunciat la formació aquest dissabte a través d'un comunicat. Les eleccions serviran per escollir les 30 persones que integraran l'executiva nacional, els 116 membres escollits per circumscripció única i els 74 representants territorials que formaran part del consell nacional dels comuns, les cinc persones que constituiran la comissió de garanties i les cinc persones que formaran part de la comissió de comptes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquests òrgans tindran un mandat de dos anys, i totes les candidatures, que s'han de presentar entre el 21 de maig i el 10 de juny, hauran de garantir un mínim d'un 50% de dones. El tancament del cens electoral i la publicació definitiva de les candidatures es farà el 18 de juny, quan començarà la campanya electoral, que durarà fins a l'inici de les votacions, que es faran de manera telemàtica i en què podran participar totes les persones inscrites en el partit fins al tancament del cens.

La publicació provisional dels resultats es farà el 3 de juliol, tres dies abans de la proclamació definitiva; el 9 de juliol es constituirà l'executiva nacional, i el dia 21, la resta d'òrgans.

D'altra banda, la formació també ha definit avui els espais de treball sectorial que formaran part de la seva estructura organitzativa: feminismes i LGTBI; acció social; economia; medi ambient i sostenibilitat; territori, polítiques urbanes i habitatge; educació; salut; treball; democràcia i justícia; cultura, i internacional.

Objectius municipalistes

La coordinadora nacional del partit ha pres aquesta decisió en la reunió que ha celebrat a Salt, on també ha abordat el calendari de desplegament dels espais locals de Catalunya en Comú i ha fixat el decàleg de municipalisme que definirà les candidatures en les eleccions municipals de l'any que ve. Així, entre les prioritats que ha establert la formació hi ha formar "candidatures àmplies de ciutadania compromesa" i que estiguin "obertes" i disposades a la "col·laboració", segons el document configurat al qual ha tingut accés l'ARA.

També aposten per crear unes candidatures que siguin feministes i transparents per a la ciutadania, és a dir, que els programes electorals, les llistes de les candidatures i les grans decisions municipals es decideixin "amb la ciutadania". Catalunya en Comú vol que les seves candidatures municipalistes siguin "horitzontals, participatives, obertes i eficients".

stats