"Aquest cop ens hem mirat al mirall i ens hem agradat com a país, com a poble": Artur Mas, en 10 frases

El president de la Generalitat creu que el 9-N ha demostrat la "simbiosi perfecta" entre institucions, entitats i ciutadania, que ha facilitat el que ha considerat un "èxit total". Assegura que ha estat un "pas de gegant" en la "legítima aspiració de decidir lliurement" el futur de Catalunya

1. "La jornada podia sortir regular, bé o molt bé, i fins i tot podia ser un èxit total. I amb més de dos milions de persones en les actuals condicions, la nostra valoració és que ha estat un èxit total".

2. "Dono als voluntaris i les entitats i teixit associatiu les gràcies per creure en Catalunya i per donar a Catalunya la dignitat que es mereix i per fer un pas de gegant en l'objectiu i el propòsit de poder decidir en tot moment i amb plenes garanties el futur polític del país, participant i votant. Això és el que volem fer en algun moment de manera definitiva, i avui n'hem sortit, com a país, molt i molt reforçats".

3. "Aquest 9-N hi ha hagut una simbiosi perfecta entre institucions públiques, entitats i persones, i el missatge a retenir és: quan anem junts avancem més i millor. Aquest és un missatge important de cara als propers dies, setmanes i mesos".

4. "Catalunya un cop més ha deixat molt clar que volem governar-nos a nosaltres mateixos, una vella aspiració del nostre país que ve de molts segles i es manté perfectament viva i al dia. És compatible amb la construcció política d'una Europa més forta".

5. "Volem decidir i ho hem demostrat, i som prou grans i adults per fer-ho".

6. "Volem decidir el nostre futur pacíficament, democràticament i lliurement, però no contra Espanya, sinó a favor nostre i procurant pel bé del conjunt, no només del nostre, sinó de tots".

7. "El 9-N és una fita inoblidable. Ha de ser una fita per mirar endavant i per construir una Catalunya millor en tots els sentits i aspectes".

8. "S'ha demostrat que no només podem fer les coses, sinó que les podem i les hem de fer bé. Llavors, la nostra causa és una causa victoriosa".

9. "Aquest cop ens hem mirat al mirall i, deixeu-m'ho dir, ens hem agradat com a país, com a poble".

10. "Em sento molt orgullós de ser d'aquest país, i de la seva gent, i de poder representar Catalunya en aquest moment, i estic disposat, encara que les condicions siguin tan difícils i adverses, a seguir servint Catalunya perquè arribi el dia, al més aviat possible, que puguem decidir en llibertat el nostre futur".