Política 19/09/2013

"Catalunya podria deixar de formar part d'Espanya aviat": 11 coses que han de saber els viatgers, segons la CNN

La televisió nord-americana destaca el Barça, el Museu del Prado i la gastronomia, entre d'altres

Ara
2 min

BarcelonaLa web de la televisió nord-americana CNN publica un llistat de les 11 coses que cal saber abans de visitar Espanya. El mitjà destaca en desè lloc que "Catalunya podria deixar de formar part d'Espanya aviat". "Els catalans parlen un altre idioma i tenen la seva pròpia bandera", afegeix l'article. "S'està coent la independència de Catalunya respecte d'Espanya, amb un referèndum previst per al 2014", conclou.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Parlen d'"el que molts creuen que és el millor equip de futbol que s'hagi reunit mai", amb referència al Barça, i també del Museu del Prado i la gastronomia.

La notícia defineix Espanya com "un país de l'Europa occidental, el segon més gran després de França en termes de superfície, i el tercer exportador mundial de vi, fruites i verdures". Seguidament la CNN afegeix que "la increïble diversitat de la seva gent i de les seves passions és la clau per entendre l'atractiu etern d'Espanya".

Després d'aquesta introducció, la notícia recopil·la les 11 coses que considera que cal saber sobre Espanya abans de visitar-la:

1. Hi ha moltes Espanyes. "Durant les dècades ombrívoles del govern feixista de Francisco Franco, les llengües regionals com el basc, el català i el gallec van ser prohibides". En morir el dictador, una nova Constitució, ultraliberal va trencar el centralisme lliurant l'autonomia radical a les 17 regions".

2. Els toros són una força unificadora. És l'animal emblemàtic d'Espanya". "A Catalunya s'han prohibit per complet [les curses]".

3 . Els espanyols no mengen en l'horari habitual. "El dinar és de 14.00 en endavant, i el sopar arriba després de les 22 hores. Si tens gana entre aquests àpats, hi ha l'ajuda de les tapes i 'pintxos'".

4. Hi ha costa més enllà de la Costa del Sol. "La costa est del Mediterrani és coneguda pel turisme de baix cost". "Al sud-oest, les platges de sorra del sud de Cadis són excel·lents per practicar el windsurf".

5. Neva a les oliveres. "A Andalusia, a l'hivern, hi cau neu a les cotes més altes, amb una visió surrealista d'oliveres cobertes de blanc".

6. La vida és una sèrie de festes. "La imaginació peculiar espanyola dóna llum a la desfilada de figures grotesques de paper maixé a les Falles de València, o la guerra de tomàquets de la localitat de Bunyol".

7. A cada església s'amaga una mesquita. "A les torres de les esglésies i catedrals hi pot aparèixer la campana catòlica, però també pot discernir en forma de minaret, especialment a Sevilla i Còrdova".

8. La Pasqua és més important que el Nadal. "El país sencer s'apaga durant quatre dies a partir del Dijous Sant".

9. Hi ha moltes capes de pernil. "És una passió gastronòmica de tot el país".

10. Catalunya podria deixar de formar part d'Espanya aviat. "Els catalans parlen un altre idioma, tenen la seva pròpia bandera". "S'està coent la independència de Catalunya respecte d'Espanya, amb un referèndum previst per al 2014".

11 . Es pot romandre als monestirs sense prendre els vots.

stats