Política 06/11/2015

Catalunya, democràcia i llibertat: els eixos del nom de la coalició de CDC al Congrés

La coalició que formaran Convergència, Demòcrates de Catalunya i Reagrupament per a les eleccions espanyoles del 20-D tindrà un nom que pivotarà al voltant de tres conceptes

Oriol March
2 min
Francesc Homs va intervenir ahir al vespre davant l’assemblea de CDC a Osona.

BarcelonaLa coalició que formaran Convergència, Demòcrates de Catalunya i Reagrupament per a les eleccions espanyoles del 20-D tindrà un nom que pivotarà al voltant de tres conceptes: “Catalunya, democràcia i llibertat”. L’ordre d’aquestes paraules, segons diverses fonts consultades, s’acabarà de determinar avui al matí en una reunió prèvia al consell nacional de CDC que ha d’avalar la fórmula. La trobada dels quadres nacionalistes serà monogràfica sobre els comicis. Està previst que se’n celebri una altra el pròxim 14 de novembre per determinar les llistes electorals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És la segona vegada en pocs mesos que el partit d’Artur Mas afronta una campanya en el marc d’una coalició i sense les pròpies sigles, després d’anar a les catalanes amb el paraigua de Junts pel Sí. Aquest cop, la candidatura de CDC estarà liderada per Francesc Homs, conseller de la Presidència en funcions, que ahir va ser ungit per l’assemblea convergent d’Osona. Fins al dia 14 no rebrà la confirmació oficial en el marc d’una llista en què Carles Campuzano, veterà diputat al Congrés, serà el número dos. Noms com els de Lourdes Ciuró, Ferran Bel o Jordi Xuclà també es perfilen per ser a la candidatura.

Homs va assenyalar ahir que a Madrid hi aniran “a dir que hi som per pactar la independència”. “Sabem per què volem un estat independent. Ho farem i ho farem bé!”, va exclamar el conseller de la Presidència en funcions, que deixarà pròximament el seu càrrec governamental. D’altra banda, un 78% dels voluntaris de Demòcrates de Catalunya van decidir sumar-se a la coalició a través d’una consulta interna electrònica que va durar un dia i que va tenir un 55% de participació. Aquest cap de setmana celebren el seu congrés fundacional a Cornellà.

stats