Política 24/11/2012

"Catalunya es pregunta si divorciar-se d'Espanya", en la web del principal canal internacional de França

TV5 Monde considera "èpica" la feina feta a Catalunya des de la manifestació de l'11-S, però recorda que la UE no reconeixaria una declaració d'independència unilateral

Ara
1 min
Captura de l'article a la web de TV5 Monde. ARA

Barcelona"Espanya: Catalunya es pregunta sobre si divorciar-se". Així es titula l'article que dedica aquest dissabte a les eleccions del 25-N TV5 Monde, el principal canal de televisió internacional de França. En l'article, el periodista Pascal Priestley qualifica "d'epopeia" el procés que ha viscut Catalunya des de la manifestació de l'11-S. Tot i això, considera que Catalunya ha seguit un procés de deriva separatista durant els dos anys de govern d'Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el mitjà, però, a Catalunya el procés d'independència va molt relacionat amb els problemes econòmics del país, ja que paga les conseqüències "de les grans obres llançades durant l'eufòria dels anys 2000".

TV5 Monde també destaca que "més d'un centenar d'intel·lectuals espanyols –entre els quals hi ha el director Perdo Alvodóvar i l'escriptor Mario Vargas Llosa– han difós una petició hostil a l'independentisme i favorable al federalisme".

stats