Política 25/01/2014

"No es pode valorar els catalans per la bogeria dels seus governants”: la convenció del PP en 20 frases

Els populars intenten, amb la convenció 'Junts sumem', posar les bases argumentals de la desactivació del sobiranisme

Ara
3 min
Mariano Rajoy a Barcelona, amb Alicia Sánchez-Camacho i els ministres que acompanyen el president / MANOLO GARCIA

BarcelonaEn el marc de la convenció autonòmica del PP a Barcelona 'Junts sumem', diferents dirigents populars han intentat posar les bases argumentals de la desactivació del sobiranisme que pretén el seu partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquestes són les 20 frases més destacades de les intervencions de Rajoy, Montoro, Feijóo, Moragas, Sánchez-Camacho i Cospedal.

Mariano Rajoy, president del govern espanyol

1. "Que quedi clar: ni se celebrarà aquest referèndum ni es fragmentarà Espanya".

2. "Sens dubte, votar és un dret democràtic. Ho és, però no en qualsevol lloc, ni a qualsevol hora, ni de qualsevol manera ni sobre qualsevol assumpte".

3. "Catalunya no pot equivocar-se de camí, perquè els catalans no tenen la culpa de la pèrdua de visió d'alguns dirigents".

4. "Estic plenament obert al diàleg per a tot el que afecti el benestar dels espanyols, els seus problemes, les seves mancances, els seus drets. [...] Però que no se'm busqui en el camp de la il·legalitat".

5. "És molt convenient que qui vulgui dialogar respecti les maneres. Dic això perquè hi ha qui ja ho ha decidit tot unilateralment: que farà una consulta, la data, les preguntes... i si m'apuren fins i tot la resposta".

Cristóbal Montoro, ministre d'Hisenda

6. "Estem superant la crisi econòmica a Espanya gràcies a Catalunya".

Alberto Núñez Feijóo, president de la Xunta de Galícia

7. Artur Mas "ha perdut el nord" amb el sobiranisme.

8. "A què respon aquest rebombori generat? Tant de soroll no ha nascut del poble català. Surt dels governants que s'han rendit a les dificultats".

9. "El sentiment independentista, encara que no sigui mentida, està sustentat per una mentida".

Jorge Moragas, secretari d'Estat de la Presidència del govern espanyol

10. "És important obrir-se a l'estranger i desenvolupar l'esperit cosmopolita del qual Catalunya sempre s'ha vanagloriat de tenir, davant aquests intents de convertir-la en un país de hòbbits".

Alícia Sánchez-Camacho, presidenta del PP català

11. "No es poden valorar als catalans per la bogeria dels seus governants".

12. "Amb Tarradellas no s'hauria arribat a aquest disbarat".

13. "Que no ens portin al 1714, que ens portin al present i al futur".

14. "Si demanen la independència de Catalunya també han de demanar la de Gibraltar. Imagineu-vos quin ridícul i falta de sentit comú, quan Gibraltar és un dels temes més importants del govern d'Espanya, que s'arribin a dir a Europa coses com aquestes. No ens mereixem uns governants com Junqueras, que va demanant per Europa i el món la independència de Gibraltar. És una barbaritat".

15. "Ens diuen com ens hem de sentir catalans, com hem d'educar els fills i com ens hem de sentir. O penses com ells o no ets català [...]. No només tenen sentiments els independentistes, també tenim sentiments els catalans que ens sentim espanyols".

16. "El PP ha patit molt a Euskadi. I ara estem patint també, de manera diferent, amb l'exclusió i el rebuig social a Catalunya, perquè alguns ens volen donar lliçons de com ser català, ens volen dir com viure la nostra vida, i això ja ho hem viscut en altres parts d'Espanya".

María Dolores de Cospedal, secretària general del PP

17. "L'única veritat immutable és que Catalunya és part fonamental d'Espanya des de sempre".

18. "Catalunya necessita Espanya, i Espanya, Catalunya, i no només per raons d'història o econòmiques, sinó per motius d'identitat, perquè qui desconegui que Catalunya forma part de la identitat espanyola és que no entén res".

19. "El PP no permetrà que se separi Espanya a cop de matxet".

20. Una eventual Catalunya independent "naixeria en fallida i no podria pagar ni les nòmines ni les pensions".

stats