REESTRUCTURACIÓ BANCÀRIA
Política 24/07/2014

La CUP estudia impugnar la venda de Catalunya Banc i demandar els seus responsables

La formació creu que l'"opacitat i manca de transparència en el procés" vulneren la llei i que s'han malversat fons públics

Efe
2 min

BarcelonaLa CUP "estudia impugnar" l'adjudicació en subhasta de Catalunya Banc al BBVA amb la finalitat de "parar-la", així com "demandar" els seus responsables per "malversació de fons públics". La formació ha assegurat que ha començat a estudiar la documentació d'aquesta operació "per 600 milions, en contra dels 1.187 milions publicitats", amb la finalitat de "parar la venda".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el FROB, l'oferta guanyadora, la del BBVA, és "clarament positiva" doncs oferia 1.187 milions d'euros pel 100% de Catalunya Banc. D'aquesta xifra, 920 milions són segurs, segons el parer del FROB, mentre que els 267 milions restants queden pendents de resoldre, ja que existeix un dubte sobre 400 milions relatius als crèdits fiscals generats pels actius traspassats a l'anomenat banc dolent, la Sareb.

De la seva banda, la CUP denuncia que l'Estat amb prou feines recuperarà el 5% del capital públic invertit en el rescat de l'entitat, i per això assegura que "en la compravenda han concorregut prou elements per poder parlar de malversació de fons públics". "La manca de transparència i publicitat del procés de venda de Catalunya Banc és una altra de les al·legacions que la CUP estudia incloure en la impugnació", segons la nota.

I és que, segons aquesta formació, ni el ministeri d'Economia, ni el Banc d'Espanya, ni el mateix FROB han explicat quins criteris de valoració s'han tingut en compte per vendre Catalunya Banc al BBVA, ni tampoc s'han donat a conèixer les "clàusules" del contracte de compravenda. La CUP entén que aquesta "opacitat i manca de transparència en el procés de venda" és, com a mínim, "contrària" a allò disposat a la llei de reestructuració i resolució d'entitats de crèdit.

La CUP creu que les irregularitats de la gestió pública de Catalunya Banc no es limiten a la venda, sinó a "molt abans", i en aquest sentit recorda que el Tribunal de Comptes ja va denunciar falta de diligència per part del FROB en la gestió de l'entitat.

stats