Política 09/11/2012

'Cauen els murs', el vídeo que convida els catalans a decidir el seu futur el 25-N

L''action tank' La Fàbrica elabora un vídeo per fer prendre consciència de la transcendència històrica del moment que vivim, que compara amb la caiguda del mur de Berlín

Ara
1 min

BarcelonaEl 9 de novembre del 1989 va caure el mur de Berlín. Aquest 9 de novembre, a Catalunya comença la campanya electoral. Partint d'aquest paral·lelisme, l''action tank' La Fàbrica, creador de l''Espolímetre', ha elaborat un vídeo en què ressalta la importància històrica dels comicis del 25 de novembre. En referència al mur berlinès, diu: "Només uns dies abans, ningú hauria dit que aquell mur cauria. Es va ensorrar perquè aquella nit els berlinesos es van decidir a omplir els carrers".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Avui també és un dia especial per a nosaltres", continua el vídeo. "Els catalans també podem derrocar el nostre mur", afegeix, i apunta que els alemanys "no ho van fer contra les lleis, sinó més enllà de les lleis; perquè les lleis no estan per sobre de les persones sinó que han de servir les persones".

"Ningú no pot aturar la força de qui vol decidir en llibertat. Cap Constitució, cap rei, cap exèrcit", conclou el vídeo.

stats