Política 20/04/2019

Álvarez de Toledo entra per primer cop al cos a cos amb el PSC

Fins ara, la candidata popular havia obviat els socialistes catalans per dirigint-se, únicament, a Pedro Sánchez

Mireia Esteve
2 min
Cayetana Álvarez de Toledo situa el PSOE "fora del bloc constitucional"

CastelldefelsL'operació Cayetana Álvarez de Toledo tenia un doble objectiu: disputar-li l'electorat constitucionalista a Inés Arrimadas a Catalunya, però sobretot, erigir el PP de Pablo Casado com l'única garantia a l'Estat per frenar l'independentisme. Si fins ara la candidata popular per Barcelona havia obviat les referències als partits catalans i havia actuat 'de facto' com a número dos de Casado a tot l'Estat, a l'equador de la campanya, ha decidit entrar al cos a cos amb els socialistes catalans. Els dards contra el PSOE han estat una constant des que ha començat la cursa per al 28-A, però aquest dissabte, aquests dards els ha redirigit cap a la candidata del PSC per Barcelona, Meritxell Batet.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Álvarez de Toledo ha acusat Batet d'entendre la Constitució Espanyola com una imposició -com "un cadenat, una cotilla i una restricció", ha dit- i no com l'eina que, per la candidata popular ha dotat de "pau civil" l'Estat i ha permès una "integració de tots els espanyols". Álvarez de Toledo considera que els socialistes no es prenen la Carta Magna espanyola seriosament, perquè s'obren a reformar-la. I aquesta plantejament, per la candidata popular, suposa posar-se al costat de "separatistes, comunistes, nacionalistes i exfiloterroristes". "El millor de cada casa", ha ironitzat, després de tornar a presentar el candidat socialista com el "candidat dels colpistes".

Una idea a la qual ha recorregut des que ha començat la campanya. Per Álvarez de Toledo Sánchez és l'únic president espanyol que pot fer realitat "el somni" de la independència de Catalunya. I per exemplificar-ho, ha tirat d'hemeroteca apuntant, una altra vegada, a Meritxell Batet, quan l'ha acusat de trencar la disciplina de vot del PSOE "en més d'una ocasió" per donar suport a iniciatives a favor del dret a l'autodeterminació. Un fet que ha servit a Álvarez de Toledo per tornar a presentar el PP com el garant de la Constitució Espanyola i l'únic partit capaç d'impedir la independència de Catalunya.

"Hi ha dues opcions aquest 28-A: defensar la Constitució o el projecte d'Otegi, Junqueras i Puigdemont; continuar la història espanyola o entrar en un període d'involució democràtica". Per a Álvarez de Toledo, els últims mesos de govern de Pedro Sánchez han suposat una "involució moral", ja que, segons la candidata popular, fins que Sánchez va arribar a la Moncloa al líder d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, "se'l considerava un empestat i amb bon motiu". Ara ja no, ha dit, sinó que ha passat a ser un dels possibles socis del PSOE.

Cayetana Álvarez de Toledo ha fet aquestes declaracions des de Castelldefels, on el PP aspira a recuperar l'alcaldia que va perdre el 2015. El fort vent que bufava aquest matí ha obligat a retallar una part de la passejada que la candidata popular havia de fer pel passeig Marítim acompanyada de l’exalcalde d’aquesta ciutat i candidat del PP a les municipals, Manuel Reyes, i del secretari general del partit, Dani Serrano. Els populars han recorregut uns metres del passeig fins a arribar a un xiringuito del mig de la platja, on ha atès als mitjans de comunicació amb la Constitució espanyola a les mans –que també ha exhibit durant el curt passeig.

stats