CANVI DE CICLE
Política 03/11/2014

Cayo Lara diu que IU treballarà a favor d'una consulta amb garanties si entra al proper govern espanyol

El líder comunista creu que "Rajoy és una fàbrica d'independentisme amb la seva posició intolerant" i li demana que negociï amb la Generalitat

Europa Press
1 min
El líder d'IU, Cayo Lara, en la roda de premsa d'aquest dimarts

MadridEl coordinador federal d'IU, Cayo Lara, ha assegurat aquest dilluns que la seva formació treballarà a favor de la celebració d'una consulta a Catalunya "amb plenes garanties democràtiques" si entra a formar part del govern central, davant de la "fàbrica d'independentistes" a la qual creu que s'ha convertit l'actual cap de l'executiu, Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant una conferència a Nova Economia Fòrum, Lara ha recordat que IU va signar un document al costat de EUiA i ICV en què donava suport al dret a decidir del poble de Catalunya. "Nosaltres som gent seriosa i donem suport a aquest dret a decidir", ha confirmat.

No obstant això, creu que aquestes garanties democràtiques que reclamaven no existeixen en l'actual consulta convocada per la Generalitat per al diumenge i dóna suport a la decisió d'ICV de realitzar un acte alternatiu de protesta "per reivindicar el dret a decidir".

Lara creu que la celebració d'aquesta consulta permetria obrir un debat en el qual IU defensaria l'estat federal i en el qual, segons la seva opinió, els catalans optarien per seguir formant part d'Espanya. Segons ha defensat, el conflicte no és de Catalunya amb la resta d'Espanya, sinó que hi ha "un problema de classes socials".

En l'actualitat, creu que s'està "polaritzant" la situació com a conseqüència de l'actitud del PP i el govern espanyol, al qual ha demanat de nou que obri un procés de negociació amb Catalunya. "Rajoy és una fàbrica d'independentisme amb la seva posició intolerant", ha insistit.

stats