CANVI DE CICLE
Política 01/10/2013

Cayo Lara reitera que "no s'ha de tenir por que Catalunya decideixi en una consulta"

El líder d'IU insinua que el govern espanyol pot incrementar la inversió a Catalunya en els pressupostos en el seu tràmit parlamentari

Efe
1 min

BarcelonaEl coordinador federal d'IU, Cayo Lara, ha afirmat aquest dimarts que "no s'ha de tenir por" que els catalans decideixin en una consulta quin ha de ser el seu encaix a Espanya, encara que ha considerat que el problema a Catalunya "no és de banderes, sinó de polítiques neoliberals i classes socials". "No s'ha de tenir por que el poble català decideixi en una consulta com vol l'encaix a l'Estat o si realment vol la independència. El que és fonamental és que hi hagi la consulta, perquè permetrà que es coneguin les posicions de tothom. I nosaltres defensarem el model de l'estat federal en el qual Catalunya cal [que segueixi encaixada] i pot seguir encaixada a la resta d'Espanya", ha explicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a TV3, Lara ha advertit en tot cas que a Catalunya "no hi ha un problema de banderes, sinó de polítiques neoliberals", i ha preguntat al president català, Artur Mas, si en una Catalunya independent "suprimirà l'actual reforma laboral", farà una reforma fiscal progressiva "perquè hi hagi equitat i justícia" o "acabarà amb les retallades i les privatitzacions".

Finalment, sobre els pressupostos del govern espanyol, Lara ha reconegut que en surten "castigades Catalunya i Madrid, però és una estratègia del govern [central], la plantegen com un element de negociació per corregir en el tràmit pressupostari". "És una injustícia la retallada del 25% respecte a l'any anterior a Catalunya, però el que és fonamental és que hi ha molt poca inversió. Estem en el conjunt de l'Estat amb una inversió de fa 25 anys", ha dit per acabar.

stats