CANVIS A L'ESQUERRA
Política 09/02/2015

Cayo Lara acusa Iglesias de tenir "els principis de Groucho Marx" i alerta d'una "opa hostil" de Podem a IU

El dirigent comunista acusa Podem de voler nodrir-se dels "vots del PSOE i els quadres d'IU"

Europa Press
2 min
Cayo Lara, en roda de premsa aquest dilluns / EFE

MadridEl coordinador federal d'IU, Cayo Lara, ha acusat aquest dilluns el líder de Podem, Pablo Iglesias, de tenir els mateixos principis que l'actor Groucho Marx –"si no t'agraden aquests, en tinc d'altres"– i ha advertit que Podem vol fer una "OPA hostil" a la seva organització. En roda de premsa, Cayo Lara s'ha mostrat molt crític amb Podem després que aquest dissabte Iglesias acusés IU de viure "molt còmoda" com a partit frontissa. "Es viu molt còmode fidel als teus principis inamovibles sabent que seràs minoritari", va dir el líder de Podem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Lara ha deixat clar que ell mai criticaria a ningú per tenir principis i ha emfatitzat que IU "té els principis de l'esquerra" i així els seguirà mantenint "perquè el fi mai justifica els mitjans". "Fa la impressió que alguns només tenen els principis de Groucho Marx, en tinc uns però si no t'agraden en tinc d'altres", ha lamentat.

En aquest punt, ha reconegut que IU és una força "complicada", però precisament perquè aplica els seus "principis" quan arriba al poder, com ha assegurat que ha passat a Andalusia. "No criticaré ningú perquè digui que s'aferra als seus principis", ha dit posant com a exemple la manifestació de Podem del passat 31 de gener, on ha assegurat estar convençut que "hi havia molta gent amb principis".

Promeses d'un "paradís terrenal"

Cayo Lara, que aquest dilluns ha endurit el seu discurs contra Podem, ha denunciat una "OPA hostil" contra la seva formació i ha retret a més que el partit de Pablo Iglesias hagi intentat captar els militants d'IU oferint "el paradís terrenal". "Volen els vots del PSOE i els quadres d'IU", ha resumit.

Malgrat tot, ha deixat clar que IU és un "llebrer de llarg recorregut" i resistirà perquè té "projecte, programa, projecció de futur i principis". No obstant això, no ha descartat pactes amb Podem després de les pròximes eleccions perquè fer fora el PP de les institucions és "una necessitat democràtica".

Cayo Lara assumeix aquesta necessitat sobretot a la Comunitat i l'Ajuntament de Madrid, que cal "recuperar per als ciutadans". Segons ha explicat, això serà possible amb pactes basats en programes. "Ens asseurem a la taula si tenim força les polítiques de l'esquerra alternativa i sobre la base de programes concrets intentarem posar-nos d'acord", ha explicat.

Bons sous a la universitat per a Monedero

El líder d'IU també ha criticat obertament al número tres de Podem, Juan Carlos Monedero, que acumula 700.000 euros en els seus comptes bancaris, segons publica aquest dilluns 'El Mundo'. "Han de pagar bons sous a la universitat", ha ironitzat Cayo Lara, garantint que ell no té aquesta quantitat de diners al banc.

Segons ha defensat, tots els polítics han de "donar explicacions" sobre el seu patrimoni i la seva procedència, i més encara "els que donen lliçons tot el dia als ciutadans i els partits sobre com s'han de comportar amb la Hisenda Pública". "El senyor Monedero ha de donar moltes explicacions a aquesta societat, espero que es donin i es puguin entendre per part dels ciutadans", ha insistit, advertint que "no hi ha dues vares de mesurar". "A veure si no serà IU el llast del país", ha assenyalat sobre això.

stats