Política 11/03/2015

Cayo Lara, sobre la competència de Podem: "Les eleccions no es guanyen amb fum i demagògia"

El dirigent d'IU espera que es reconegui la lluita contra el bipartidisme que ha fet el seu partit

Europa Press
2 min
El líder d'IU, Cayo Lara, en la roda de premsa d'aquest dimarts

MadridEl coordinador federal d'IU, Cayo Lara, ha afirmat aquest dimecres que unes eleccions no es guanyen "amb il·lusió, amb fum i amb demagògia" i que "l'endemà de guanyar unes eleccions cal governar i això a alguna gent se li oblida". Lara s'ha expressat així en una entrevista a 'Los Desayunos de TVE' recollida per Europa Press, quan se li ha preguntat si IU vivia millor sense Podem, després de respondre també que IU viu "sempre treballant" en alternatives per a la gent, que ha demostrat solvència en el govern andalús i que presenta en aquesta comunitat un "projecte molt sòlid".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent d'IU no ha descartat que hi hagi vot ocult en favor de la seva formació perquè considera que la gent té més facilitat a revelar el seu vot quan és "als cavalls guanyadors". A més, ha destacat que els sondejos reflecteixen que un 40 per cent dels votants no han decidit encara el seu vot, així que els resultats estan molt oberts.

En qualsevol cas, ha apuntat que en el proper parlament no hi haurà majories absolutes i seran possibles "diferents acords", però no ha donat pistes sobre què farà IU perquè els possibles pactes, tant a Andalusia com al Congrés, els determinarà "la correlació de forces ".

A més, creu que IU sí que està aconseguint un objectiu, que és acabar amb el bipartidisme. "Som la força que més ha lluitat contra les polítiques del bipartidisme", ha defensat, abans d'afegir: "Espero que la gent això ens ho reconegui com a mínim".

En el cas d'Andalusia, ha destacat que en l'anterior cita, la de 2012, es van equivocar de ple totes les enquestes, que apostaven per la victòria del PP amb majoria absoluta, i ha afegit que també en aquesta ocasió ell té un "pressentiment diferent "del que apunten les enquestes, partint del que veu al carrer.

Lara també ha assegurat que mai va tenir una reunió amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, per parlar de la possibilitat de llistes conjuntes a les eleccions europees, ni ell ni ningú de la seva confiança. Segons ha dit, només hi va haver una reunió amb "gent de l'organització", però quan Podem ja havia decidit presentar-se.

També ha relatat que Iglesias va participar com a assessor en la campanya d'IU l'any 2011 i que creu recordar que va tenir amb ell "un parell de contactes" en un acte a Galícia i un altre a Andalusia.

stats