Política 06/08/2019

El govern espanyol respon a Cuixart que el dret d'autodeterminació no existeix i rebutja una reunió amb Òmnium

Fonts de la Moncloa apunten que el diàleg només és possible dins la Constitució

Acn
1 min
La portaveu del govern espanyol i ministra d'Educació, Isabel Celaá, aquest divendres en la roda de premsa posterior al consell de ministres

BarcelonaEl govern espanyol rebutja la pretensió de Jordi Cuixart de mantenir una reunió amb Òmnium. La ministra portaveu en funcions, Isabel Celáa, ha rebutjat la petició que el president de l'entitat cultural va fer aquest dilluns a Pedro Sánchez perquè inclogui Òmnium en la ronda de trobades que està portant a terme amb entitats socials per actualitzar el programa electoral. "No té connexió amb la ronda de contactes amb els agents socials que fem", ha assegurat. A més, fonts de la Moncloa han assenyalat que el dret d'autodeterminació "no existeix a la Constitució espanyola i que els organismes internacionals només el preveuen per a països en procés de descolonització". "La reiterada proposta de diàleg sí, però dins la Constitució", subratllen les fonts de l'executiu espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una carta publicada ahir, el president d'Òmnium Cultural va destacar que l'entitat és l'organització cívico-cultural més gran de l'Estat, amb més de 175.000 socis, i que, per tant, es posa a la disposició del líder del PSOE per mantenir una reunió. "El felicito sincerament per la iniciativa", va sentenciar a la missiva.

No obstant això, Celáa discrepa dels arguments de Cuixart i entén que una reunió amb ell no tindria res a veure amb les trobades que els socialistes estan fent amb col·lectius feministes, ecologistes o de l'educació. "No té cap connexió amb la ronda de contactes amb els agents socials que estem fent", ha declarat després de valorar la trobada que han fet amb el sector de l'educació.

stats