Política 15/09/2018

Celaá creu que el govern de Sánchez està "generant contradiccions a l'independentisme"

"Ja no és un poble oprimit, ja no és un govern espanyol reafirmant-se als tribunals", ha dit la ministra

Ara
1 min
Madrid diu que les bombes saudites “no s’equivocaran matant iemenites”

MadridLa portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha afirmat aquest dissabte que l'executiu de Pedro Sánchez està "generant contradiccions en l'independentisme" i ha opinat que "alguna cosa s'està movent a l'altre costat". "Ja no és un poble oprimit, ja no és un govern d'Espanya que està reafirmant-se als tribunals", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un acte del PSE celebrat aquest dissabte a Bilbao, Celaá ha assegurat que el "diàleg amb Catalunya" del govern de Sánchez suposa una "iniciativa política d'abast important". Sobre la moció del PSOE i el PDECat a favor del diàleg dins la llei que va estar "a punt de ser acordada", Celaá ha afirmat: "Tornarem a treballar-lo [l'acord], i serà possible".

Així mateix, ha subratllat que "ni la mobilització ni la judicialització" dels temes solucionarà "el problema", sinó "que s'ha de resoldre des de la política". En la seva intervenció, la ministra ha reivindicat la tasca del govern actual, davant de l"estat d'hibernació" en què es trobava el govern anterior de Mariano Rajoy, que patia "falta d'iniciatives i diàleg".

En aquest sentit ha considerat que "ni la mobilització, ni el discurs romàntic d'un nacionalisme decimonònic trauran Catalunya del conflicte polític". Per a Celaá, el "territori comú" de trobada és l'"autogovern".

stats