Política 20/02/2019

Celia Villalobos abandona la política: "Em sembla normal, vaig perdre un congrés"

L'exministra de Sanitat diu a Antena 3 que li hauria agradat acomiadar-se amb un acord al Pacte de Toledo

Ara
2 min
Celia Villalobos, a l'entrada de l'executiva / EFE

BarcelonaL'exministra de Sanitat i dirigent històrica del PP Celia Villalobos ha anunciat aquest dimecres que abandona la política i, per tant, quan acabi aquesta legislatura abandonarà el seu escó al Congrés. Així ho ha afirmat al programa Espejo Público d'Antena 3. "Em sembla normal, vaig perdre un congrés –ha recalcat–. Algú havia de ser la figura dels que han perdut, i soc jo", ha insistit, preguntada per la presentadora Susanna Griso. Villalobos ha recordat que ella va apostar per la candidatura de Soraya Sáenz de Santamaría a les primàries per dirigir el partit, celebrades el passat mes de juliol.

En el mateix sentit, Villalobos ha declarat que li hauria agradat "acabar" la seva carrera política amb un acord al Pacte de Toledo sobre les pensions: "Ha estat un esforç enorme per aconseguir el consens, però al final Podem, imagino que pressionat per les eleccions, ha decidit trencar per demanar coses que són impossibles". La conservadora és la presidenta de la comissió de seguiment i avaluació dels acords del Pacte de Toledo, que finalment no han fructificat.

Villalobos, que també és vocal de la comissió de pressupostos i de la comissió de treball, migracions i seguretat social, va ser apartada de la diputació permanent del Congrés, de la qual formava part des del 1989, l'agost de l'any passat, com a part dels canvis que el PP va fer en l'òrgan després de l'elecció de Pablo Casado com a president del partit.

En l'entrevista a Antena 3, Villalobos també s'ha referit a desacords amb el PP en "àrees socials". "He tingut moltes diferències amb el meu partit en el que fa referència a l'avortament, els matrimonis gais, el divorci... –ha explicat–: Però m'he mantingut i els presidents successius em mantenien". "Sempre he defensat el que he volgut encara que a algun president no li agradés", ha afirmat.

stats