REFORMA DE L'AVORTAMENT
Política 13/02/2014

El PP sancionarà Villalobos per trencar la disciplina de vot en l'avortament

És el segon cop que els populars multaran la diputada, que el 2013 ja va evitar votar en contra d'una moció del PSOE en contra de la reforma

Efe
1 min

MadridEl grup parlamentari popular sancionarà amb un màxim de 500 euros de multa la vicepresidenta primera del Congrés i diputada Celia Villalobos per haver votat aquest dijous al costat de l'oposició a favor de retirar l'avantprojecte de reforma de la llei de l'avortament, segons han informat a EFE fonts del PP. La quantia de la sanció la decidirà la direcció del grup parlamentari en els pròxims dies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Juntament amb Villalobos, dos diputats del PP, José Eugenio Azpíroz i Maria Eugenia Romero, també han votat a favor de retirar l'avantprojecte, però segons han explicat ells mateixos s'ha tractat d'un error, de manera que no seran sancionats pel partit.

Ja abans de la votació, el portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, anticipava el vot de Villalobos, que sempre s'ha pronunciat en contra de la reforma de l'actual llei d'interrupció de l'embaràs. "És de les més previsibles", reconeixia.

Una diputada reincident

No és la primera vegada que Villalobos és sancionada per trencar la disciplina de vot al Congrés. El maig del 2013, la direcció del grup popular a la cambra baixa li va imposar una altra multa econòmica per absentar-se i no votar-hi en contra, com la resta dels seus companys, d'una altra moció del PSOE que també demanava al govern espanyol que no reformés la llei l'avortament.

stats