Política 03/12/2015

Villalobos s'enfronta a Pablo Iglesias al Congrés: "Vés amb compte amb les paraules"

El líder de Podem ha coincidit al Congrés amb la vicepresidenta de la cambra baixa, que li ha retret que "ofèn" quan acusa el PP d'estar farcit de corruptes. "Deixa la demagògia a la porta", li ha etzibat sense deixar-li oportunitat per replicar

Ara
1 min

BarcelonaCara a cara improvisat, imprevist, a l'hemicicle del Congrés entre el líder i candidat de Podem, Pablo Iglesias –de visita al Parlament espanyol–, i la vicepresidenta de la cambra baixa, Celia Villalobos, que l'ha esbroncat pel que considera que és "demagògia". La conversa ha començat de forma distesa. Villalobos ha defensat que l'única diferència entre el PP i Podem és que els d'Iglesias no tenen ni experiència ni "motxilla" amb anys de poder al darrere, de manera que "pots vendre el que vulguis".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però Iglesias li ha retret que "en aquesta motxilla hi ha massa corrupció i coses lletges". El to de la conversa ha virat just en aquest punt: "M'ofens quan dius que el meu partit està ple de corrupció. Hem tingut per desgràcia casos importants de corrupció, a qui més fot és a nosaltres, el PP. Et demano que vagis amb compte amb aquest tema".

Sense dret a rèplica

Villalobos, sense deixar possibilitat de rèplica a Iglesias, ha insistit que, durant els anys que fa que està en política, ha defensat sempre que "la corrupció acabarà quan els ciutadans exigeixin als polítics que no hi hagi corrupció". Una escletxa que ha aprofitat Iglesias per rebutjar que "la corrupció del PP és com la de la societat espanyola". I Villalobos ha conclòs, tal com recull la versió de TVE del vídeo, deixant-lo palplantat: "En tots els àmbits de la societat hi ha corruptes. Però la política és més cridanera perquè els polítics utilitzem diners de tots els ciutadans. Si pretens ser president del govern, deixa la demagògia a la porta".

stats