Política 22/06/2014

"Cap pacte, cap rei, el poble català decideix": Manifestació a Barcelona a favor de la república catalana

La marxa, convocada per una plataforma d'entitats més partits polítics (ERC, ICV i CUP), ha sortit de la plaça Universitat i ha acabat davant el Palau de la Generalitat. Segons l'organització, s'han manifestat 4.000 persones, i segons la Guàrdia Urbana han sigut unes 450

Sònia Sánchez
1 min
La manifestació a favor de la república catalana / PERE VIRGILI

BarcelonaUnes 4.000 persones, segons l'organització, s'han manifestat aquest diumenge a Barcelona a favor de la república catalana. Convocats per una plataforma formada per entitats i partits polítics (ERC, ICV i CUP), els manifestants han sortit de la plaça Universitat i han acabat al Palau de la Generalitat. La Guàrdia Urbana ha rebaixat la xifra fins a 450 persones.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El lema de la capçalera era "Cap pacte, cap rei, el poble català decideix", i durant la marxa s'han cridat consignes com: "Ni rei ni transició, autodeterminació", "Canya canya canya, canya al rei d'Espanya" i "Independència per canviar-ho tot".

El portaveu de la plataforma, Carles Riera, explica que és una manifestació "per qüestionar i confrontar la monarquia, un règim absolutament antidemocràtic i en el cas espanyol a més totalment finiquitat i deslegitimat"

Quim Arrufat, de la CUP, reclama al Govern català "que no intenti cap pacte amb la monarquia, perquè no és interlocutora, i que no intenti que al 9-N es voti res més que la independència. El 9-N no és per votar cap pacte fiscal ni per blindar competències sinó per decidir sobre la independència".

I Ricard Gomà d'ICV advoca per "aprofitar la finestra" oberta per la successió "per aprofundir en la democràcia i que la ciutadania decideixi quina forma d'estat vol i quina relació vol entre Catalunya i Espanya".

stats