Política 25/05/2016

El Cercle Economia demana que governi la llista més votada si no es pot pactar després del 26-J

Antón Costas adverteix que un altre bloqueig polític podria perjudicar la recuperació econòmica

Efe
3 min
Diumenge, a l'ARA, l'entrevista d'Antoni Bassas a Antón Costas

BarcelonaEl Cercle d'Economia demana als partits polítics un canvi d'actitud que faci possible la constitució d'un govern a Espanya després del 26-J a partir d'una coalició o d'una cooperació, i els ha emplaçat a acceptar, en última instància, que governi la formació més votada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta és una de les principals reflexions que el principal el grup empresarial farà arribar als partits polítics i als seus dirigents durant la celebració del XXXII Reunió del Cercle d'Economia, que arrencarà demà a Sitges (Garraf) i acabarà dissabte dia 28 de maig.

El president del Cercle d'Economia, Antón Costas, ha advertit que si es produís un bloqueig polític similar al que va seguir després del 20-D, Espanya es veuria abocada a unes terceres eleccions legislatives, un escenari que veu "inimaginable i inacceptable" i que podria perjudicar la recuperació econòmica i social.

Iglesias, Guindos i Puigdemont obriran les jornades

El president català, Carles Puigdemont, serà l'encarregat d'inaugurar les jornades econòmiques, que en aquesta primera sessió comptaran també amb la presència del ministre d'Economia, Luis de Guindos; el líder de Podem, Pablo Iglesias, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

També s'hi congregaran els principals líders polítics i econòmics del país, com el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, o els màxims responsables del PSOE, Pedro Sánchez, i Ciutadans, Albert Rivera.

"Política, empresa i societat davant els reptes del segle XXI" serà el títol d'aquesta cita econòmica, que aquest any tindrà un marcat contingut polític, perquè se celebra un mes abans de les pròximes eleccions estatals i a les portes d'una nova campanya electoral.

De Guindos participarà en una sessió sobre el repte de la competitivitat i l'aposta per la innovació, mentre que Iglesias oferirà una conferència en la seva primera vegada en aquest conclave. Colau tancarà la sessió inaugural amb una conferència sobre la ciutat de Barcelona com a escenari de cohesió i creació d'oportunitats.

Segona jornada amb Pedro Sánchez i Oriol Junqueras

La jornada de divendres 27 comptarà amb la presència del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, així com el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras; i el president de Ciutadans, Albert Rivera.

La trobada comptarà a més amb altres noms destacats de la política catalana i espanyola, com el portaveu de Catalunya Sí que es pot, Joan Coscubiela, i el ministre d'Afers Estrangers i de Cooperació en funcions, José Manuel García-Margallo.

Les jornades de Sitges les clausurarà l'actual president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy.

Altre conferències

El grup barceloní oferirà també un ampli programa de conferències i sessions en les quals participaran destacats representants del sector econòmic nacional i internacional.

Entre els directius que han confirmat la seva assistència a Sitges figuren el president d'Inmobiliaria Colonial, Juan José Brugera; el conseller delegat de Volotea, Carlos Muñoz; el president de Meridia Capital, Javier Faus, o el vicepresident i conseller delegat de la constructora OHL, Josep Piqué.

Primers executius de companyies com Indra, Basf, Black Toro, Obbio, Hotusa, Havas, Arcano Group o Wallapop completen el panell d'empresaris que aniran a Sitges per debatre sobre temes com la internacionalització, la transformació digital, les noves pautes de consum o les oportunitats que ofereix Àsia a les companyies espanyoles.

El programa de la Reunió del Cercle d'Economia es complementa amb la presència d'una nodrida representació d'acadèmics d'universitats i institucions com l'escola de negocis ESADE, l'IESE o la Harvard University.

stats