NOU FINANÇAMENT
Política 25/07/2012

La societat civil ja s'ha mullat per un pacte fiscal de màxims

El suport a l'Agència tributària pròpia és gairebé unànime entre les entitats del país i tan sols s'hi ha oposat –amb matisos– el Cercle d'Economia

Roger Tugas
1 min
SOCIETAT CIVIL 'HIGH CLASS'  Els presidents de l'Ateneu, dels Amics del País, de Foment i de l'IACSI i els líders de CCOO i UGT ahir a l'acte pel pacte fiscal a l'Ateneu.

BarcelonaEl darrer baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió assenyalava que un 76,5% dels catalans està a favor que la Generalitat passi a recaptar i distribuir els propis impostos. L’enquesta d’ahir de l’ARA acotava més la pregunta, qüestionant directament sobre la necessitat d’una agència tributària pròpia amb la clau de la caixa en mans del Govern, i el percentatge d’adhesió variava poc, situant-se en el 67,6%. Que dos de cada tres catalans defensin el concert econòmic dibuixa una àmplia majoria que ha provocat una torrentada de posicionaments d’una societat civil que, reflex de la ciutadania, pràcticament s’ha adherit unànimement a la reivindicació. Tan sols el Cercle d’Economia, liderat per l’exlíder del PP a Catalunya, Josep Piqué, ha gosat qüestionar la proposta, reclamant-ne alguna de més “assenyada”, però sense deixar de subratllar l’“elevada insatisfacció” amb el dèficit fiscal que pateix Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Podeu llegir la informació sencera a l'ARA PREMIUM.

stats