Política 02/03/2018

El Cesicat nega haver espiat polítics ni reclutat Mossos d'Esquadra per fer seguiment de personatges públics

Un agent del cos policial català va fer una denúncia l'any 2013 que la fiscalia va acabar arxivant

Agències
1 min
El Cesicat nega haver espiat polítics ni reclutat Mossos d'Esquadra per fer seguiment de personatges públiques

BarcelonaFonts del Govern han desmentit a l'ACN que el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat) hagués espiat polítics o intentat reclutar membres dels Mossos d'Esquadra. D'aquesta manera surten del pas de les acusacions que sorgeixen d'un dels documents recuperats de la furgoneta que els Mossos portaven a la incineradora de Sant Adrià de Besòs el 26 d'octubre i que va ser interceptada per la policia espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els documents feien referència a una denúncia que un agent del cos de policia català hauria fet als seus superiors l'any 2014 i en què es relataven uns fets denunciats a la fiscalia el 2013. La fiscalia, però, va arxivar la denúncia. Davant dels Mossos, el Cesicat va indicar que aquestes dues persones no havien tingut cap relació amb el servei d'intel·ligència català i que la informació emesa amb el seu logotip era clarament falsa.

Les mateixes fonts lamenten que les notícies publicades no hagin contrastat la informació prèviament amb el Cesicat, que, segons han explicat, es reserva el dret d'emprendre les accions legals que consideri oportunes.

stats