POLÍTICA
Política 08/01/2012

L'Esquerra Socialista d'Extremadura es desvincula "completament" del suport a Chacón

El corrent d'opinió del PSOE assegura que manté la seva intenció de presentar un candidat propi a liderar el PSOE

Efe
1 min

MadridEsquerra Socialista d'Extremadura, corrent d'opinió del PSOE, s'ha desvinculat "completament" del suport a la candidatura de Carme Chacón a la secretaria general del partit explicitat pel portaveu federal d'aquest corrent intern, José Antonio Tapias.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, Esquerra Socialista (IS) ha expressat la seva "estranyesa" per les declaracions de Tapias i ha recordat que aquesta corrent manté la seva intenció de presentar un candidat propi a liderar el PSOE.

El coordinador d'IS a la regió, Pablo Iglesias, ha assegurat que la corrent no atorgarà la seva firma "sense garanties de canvi real" i ha remarcat que encara que comparteixen amb Chacón "grans punts", necessita concretar "molt més en projectes i en persones".

Desavinences en el model ideològic del partit

Iglesias ha assenyalat que aquestes concrecions van des de la banca pública a l'edat de jubilació, en allò referit a l'economia però també al model de partit, al seu model ideològic, a la democràcia interna i a l'amnistia per als centenars de militants expulsats els últims anys

Sobre les declaracions de Tapias en les quals expressava el seu suport a Chacón, ha mostrat la seva "estranyesa" pel respecte constant de la corrent "a la democràcia interna, l'assemblearisme i l'horitzontalitat en la presa de decisions".

Segons Iglesias, IS té molt per aportar en la construcció del PSOE del segle XXI però per a això necessita un partit que sigui nexe d'unió de gran nombre de sensibilitats, "que debati i no imposi".

stats