Política 11/11/2011

Chacón lamenta que González i Guerra utilitzessin políticament la fi d'ETA en un míting

La candidata del PSC celebra que l'organització aposti pel seu desarmament a l'entrevista al 'Gara' sense cap concessió a canvi

Ara
2 min

BarcelonaLa candidata del PSC, Carme Chacón, s'ha felicitat pel darrer anunci de la banda terrorista ETA, que en una entrevista al diari Gara obre la porta al seu desarmament. Chacón celebra que ETA digui que deixa les armes "sense cedir-los ni un punt ni una coma de totes les expectatives polítiques que, matant, han demanat". En una entrevista a Els matins de TV3, la candidata socialista afirma que la fi d'ETA és un "triomf de tots" i lamenta que aquesta mateixa setmana, durant un míting del PSOE a Dos Hermanas (Sevilla), Felipe González i Alfonso Guerra utilitzessin políticament la fi d'ETA. "No em sembla bé que ningú utilitzi el terrorisme en campanya electoral", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Va ser en un míting d'Alfredo Pérez Rubalcaba, davant de 20.000 persones, quan l'expresident i l'exvicepresident socialistes van insinuar que el PP hauria preferit que l'anunci d'ETA del 20 d'octubre s'hagués retardat fins després del 20-N perquè, segons Guerra, "la dreta no suporta que no hagin sigut ells els que han acabat amb ETA".

En aquest sentit, Chacón els ha recordat que el primer punt del Pacte Antiterrorista era mantenir ETA "fora de la política electoralista". Tot i això, la candidata del PSC assegura que "el pitjor" que s'ha sentit aquests dies arriba del PP, dient "que ETA feia un favor als socialistes perquè deien que havíem negociat amb ells".

La candidata del PSC també ha recordat que durant la negociació del nou Estatut de Catalunya, des del PP es va arribar a dir que "l'Estatut estava tutelat per ETA". Chacón és partidària de mantenir el terrorisme al marge de la "lluita partidista" i afirma que la fi d'ETA i la seva situació actual, pensant ja en el desarmament, és un "triomf de tots".

Chacón ha recordat que un altre dels punts principals del Pacte Antiterrorista era que cap govern donés res a ETA políticament si la banda terrorista continuava matant. La fi de la banda i el seu possible desarmament haurà arribat "sense cedir-los ni un punt ni una coma de totes les expectatives polítiques que, matant, han demanat", celebra Chacón.

stats