POLÍTICA
Política 10/03/2013

Chacón, sobre la relació PSC-PSOE: "Si la ruptura es consuma, serà un suïcidi polític"

La diputada del PSC al Congrés argumenta en un article a 'El Periódico' que no va voler votar sobre el dret a decidir al Congrés per expressar la seva "oposició a qualsevol iniciativa dels partits que han promogut un procés unilateral de ruptura"

Ara
1 min
Carme Chacón, aquest dimecres al Congrés / EFE

Barcelona"Si la divisió es prolonga derivarà en ruptura i si la ruptura es consuma serà un suïcidi polític per als socialistes". Aquest és l'advertiment que fa aquest diumenge la diputada del PSC al Congrés, Carme Chacón, sobre la renegociació del protocol de relació entre el PSC i el PSOE que s'ha reactivat després de la ruptura de la unitat del grup socialista al Congrés entorn al dret a decidir de Catalunya. En un article que signa a 'El Periódico', Chacón argumenta que no va voler participar en la votació al Congrés sobre el dret a decidir per expressar la seva "oposició a qualsevol iniciativa dels partits que han promogut un procés unilateral de ruptura" i per "manifestar com deploro la divisió que aquest assumpte [la sobirania de Catalunya] ha introduït a les files socialistes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Chacón, només amb "visó i lideratge" es podrà resoldre el conflicte entre socialistes catalans i espanyols. Dóna plena vigència al protocol d'unitat que van subscriure Felipe González i Joan Raventós ara farà 35 anys i considera "vital" per a PSC i PSOE "recompondre la unitat".

Les conseqüències d'una eventual ruptura

La cap de files dels socialistes catalans al Congrés, avisa que les conseqüències d'una ruptura entre el PSC i el PSOE tindria conseqüències "tràgiques" per als ciutadans, perquè "s'esfumaria qualsevol opció de canviar el rumb polític tant a Catalunya com en el conjunt d'Espanya".

stats