Política 17/09/2011

Chacon equipara independentisme i anticatalanisme perquè "busquen el mateix"

La candidata del PSC a les generals, proclamada avui pel 94% dels vots del consell nacional, ha fet el seu primer discurs acusant CiU de doble joc perquè critica el PP però hi pacta

Pere Martí
1 min

BarcelonaCarme Chacón ha carregat durament tant contra aquells que des d'Espanya ataquen Catalunya com els que des de Catalunya "magnifiquen" l'anticatalanisme. Com a ministra de Defensa ha explicat que s'ha "patejat" tot Espanya i que ha trobat pocs anticatalanistes, tot i que tenen molts altaveus, com les tertúlies. A més, des de Catalunya estan "magnificats" interessadament pels sobiranistes. "Els anticatalanistes s'entenen de meravella amb els que volen marxar", ha assegurat, perquè "busquen el mateix: una Espanya sense Catalunya i una Catalunya fora d'Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La candidata socialista ha advertit que "trencar no és el camí" i ha acusat CiU de fer el "doble joc" amb el PP. D'una banda s'esquinça les vestidures i el critica quan insulta Catalunya però després quan cal pactar "se n'oblida", dels insults, del recurs contra l'Estatut o del fet que han recorregut la immersió. Davant aquest escenari, Chacón ha apostat per un catalanisme compatible amb l'Espanya plural i que defensi les conquestes de l'estat del benestar davant les retallades dels governs de dretes.

stats