ELECCIONS EUROPEES

Chacón farà campanya amb el PSC aquesta setmana

També participaran en la campanya dels socialistes catalans el primer ministre francès, Manuel Valls, el candidat socialdemòcrata a la Comissió Europea, l'expresident espanyol Felipe González, la candidata Elena Valenciano i el líder del PSPV, Ximo Puig

L'exministra de defensa i excap de llista del PSC a les eleccions espanyoles, Carme Chacón, participarà aquesta setmana en la campanya dels socialistes catalans, en un intent de farcir de suports la formació, a qui les enquestes pronostiquen una caiguda en picat. Entre els suports que exhibirà aquesta setmana, hi ha els del primer ministre francès, Manuel Valls; la cap de llista del PSOE, Elena Valenciano, i l'expresident del govern espanyol Felipe González.

Dimecres el PSC farà el seu míting central de campanya al poliesportiu de la Vall d'Hebron de Barcelona, en un acte en què participarà el primer ministre francès, d'origen barceloní. A més de Valls, hi haurà l'expresident espanyol Felipe González, Elena Valenciano i el candidat socialdemòcrata a la presidència de la Comissió Europea, Martin Schulz, de qui el PSC destaca el caràcter dialogant i l'actitud receptiva a la hora d'afrontar el debat sobre la manera com han de ser les relacions entre Catalunya i la resta de l'Estat.

Al llarg d'aquesta setmana, també faran campanya a favor del cap de llista del PSC al Parlament Europeu, Javi López, dirigents socialistes de federacions del PSOE: el valencià Ximo Puig participarà en un acte a Tortosa (Baix Ebre) aquest dimarts, i la balear Francina Armengol en un míting a Manresa (Bages) aquest dijous.

Chacón s'incorporarà a la campanya dels socialistes al tram final de la campanya, encara que no coincidirà amb Valenciano, i serà l'única possible aspirant a les primàries del PSOE que no faci campanya al costat de la número 1 del partit al Parlament Europeu. L'exministra tindrà un acte aquest dimarts a Madrid, dimecres a la nit serà a Sevilla i dijous, al País Valencià, i el dia de tancament de campanya el passarà a Barcelona.