Política 11/10/2020

Chacón es postula com a candidata del PDECat: "S'ha iniciat un procés de primàries i he decidit presentar-m'hi"

L'exconsellera assegura a 'La Vanguardia' que el dia abans de cessar-la li van preguntar quin era el seu "posicionament polític"

Ara
2 min
La consellera d'Empresa i Ocupació, Àngels Chacón, en roda de premsa.

BarcelonaLa decisió del president Quim Torra de cessar Àngels Chacón com a consellera d'Empresa va ser un punt d'inflexió en les relacions entre JxCat i el PDECat, que ho va qualificar de "purga" i "operació" per fer desaparèixer el seu partit. Amb la formació preparant-se per escollir el seu propi candidat després del fracàs de les converses per intentar un projecte unitari, Chacón ha fet un pas endavant. En una entrevista a La Vanguardia s'ha postulat com a candidata del PDECat: "S'ha iniciat un procés de primàries i he decidit presentar-m'hi".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quan li han preguntat si se sentia víctima d'una purga per no haver passat a Junts i haver-se quedat al PDECat, Chacón ha instat que "cadascú tregui les seves conclusions" i ha assegurat que el dia abans de cessar-la se li va preguntar quin era el seu "posicionament polític". A diferència d'altres consellers del Govern, ella es va quedar al PDECat, ha insistit, per "coherència": "El partit està compromès amb l'independentisme però també amb un model de país que defenso".

No es presenta, ha assegurat, per "competir" amb el líder de Junts, Carles Puigdemont. "Ho faig per coherència, compromís i consciència", ha explicat: "Pertanyo a un partit que té projecte propi i estic compromesa amb Catalunya, vull un país lliure però no qualsevol país ni a qualsevol preu". L'exconsellera ha defensat que ser independentista "no ha d'estar renyit" amb tenir "un ideari" polític, i ha apostat per un "full de ruta realista": "Cal buscar un referèndum amb reconeixement internacional i evitar frustracions".

Per a Chacón, la ruptura de l'espai postconvergent era "segurament" evitable. "Ara hem de gestionar realitats. Hi ha matisos que ens separen i per això anirem en dues llistes", ha sentenciat. "No hem volgut que mori el projecte de model de país que representem", ha insistit. A l'entrevista a La Vanguardia, Chacón rebutja l'herència de l'ombra dels casos de corrupció a Convergència: "No m'hi reconec, soc associada del partit fa quatre anys i el que va passar abans segurament té més vincles amb gent que ara és a Junts que no amb mi".

Sobre l'acció del Govern del qual ella ha format part, ha admès que no està d'acord amb la "modificació de l'impost de successions" ni la "regulació del lloguer": "Aquí partim de molta demagògia i poca anàlisi".

stats