REFORMA CONSTITUCIONAL
Política 09/09/2011

Chacón, sobre la reforma de la Constitució: “El fons era imprescindible, les formes no m'han agradat”

La ministra de Defensa hauria volgut “més participació i més debat intern”. Sobre la immersió, recorda que “la capacitat legislativa no és dels tribunals, és del Parlament”

Redacció
1 min

BarcelonaLa ministra de Defensa, Carme Chacón, ha donat la seva opinió sobre la reforma constitucional en una entrevista a Catalunya Ràdio. “El fons era imprescindible, les formes no m'han agradat”, ha explicat Chacón, que ha dit que és partidària de “més participació i més debat intern”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La ministra també ha parlat de la polèmica generada arran de la interlocutòria del TSJC sobre la immersió lingüística. Chacón ha explicat que el model català és una “gran conquesta del país”, ha creat “cohesió social i concòrdia” i té un “amplíssim consens que només trenquen PP i C's”. Per això, creu que la sentència del Suprem a la qual es refereix la interlocutòria respon als “casos concrets” que van presentar denúncia. “La capacitat legislativa no és dels tribunals, és del Parlament”, ha recordat Chacón.

La ministra, diputada al Congrés pel PSC i futura candidata a les generals pel partit dels socialistes catalans, no s'ha volgut mullar quan s'ha parlat del grup parlamentari propi per al PSC. Segons Chacón, aquest grup és només “un instrument”. “No em serveix de res si és per votar Aznar president, com va fer CiU”, ha dit.

stats