CAP AL 20-N
Política 30/10/2011

Chacón veu Duran "nerviós" pel seu "acord amb el PP"

La ministra i candidata del PSC erigeix el vot socialista en "l'únic que pot aturar les retallades" que pronostica que farà el PP a l'estat del benestar. Insisteix en què el millor pacte fiscal passa per revisar l'últim acord de finançament

Efe
2 min
Chacón, aquest diumenge a Girona

GironaLa ministra i candidata del PSC a les eleccions generals, Carme Chacón, ha afirmat avui que veu el candidat de CiU Josep Antoni Duran Lleida "molt nerviós" pel seu "acord amb el PP", ja que, segons ell, CiU sap que "el vot socialista és l'únic que pot aturar les retallades de la dreta catalana i espanyola en educació i sanitat". Chacón ho ha dit en declaracions als periodistes després que Duran demanés ahir que no es deixi en mans del candidat del PP, Mariano Rajoy, el lideratge de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Saben que el vot socialista és l'únic que pot aturar l'acord entre CiU i PP", ha subratllat la candidata del PSC durant la visita que ha realitzat avui a la Fira de Mostres de Girona. "L'última vegada que Catalunya va viure aquest acord va ser ruïnós en matèria d'inversions. L'acord que vàrem subscriure entre el govern de José Luis Rodríguez Zapatero amb el president de la Generalitat, José Montilla, va multiplicar per 10 l'acord entre PP i CiU", ha afegit.

Chacón ha detallat que la liquidació de 2009 del sistema de finançament "ha suposat per a Catalunya 2.400 milions d'euros més a l'any, que és 10 vegades més que del que suposava l'acord entre el PP i CiU", i ha afegit que "els acords entre CiU i PP li han sortit sempre molt cars, fins i tot ruïnosos per a Catalunya ". El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va assegurar la setmana passada que l'acord de finançament del tripartit no només no ha reduït el dèficit fiscal, sinó que l'ha accentuat.

"Avui, Catalunya, amb la disposició addicional tercera és la comunitat autònoma número 1 en inversió per part de l'Estat en infraestructures per càpita", ha assegurat la ministra socialista. La candidata del PSC considera que els acords fiscals han de ser "possibles" i "realistes", i, en aquest sentit, proposa revisar l'actual acord que té vigència fins al 2013. En declaracions als periodistes avui a Barcelona, Duran Lleida ha afirmat que la seva formació no ha mantingut cap contacte amb altres partits polítics sobre la futura governabilitat d'Espanya i ha remarcat que si el PP "truca a la porta, ja sap la resposta de CiU", és a dir que posarà damunt la taula el pacte fiscal i el corredor mediterrani.

stats