Publicitat
Publicitat

Chacón acusa CiU de voler donar el "cop de gràcia" a la Sanitat després del 20-N

La candidata del PSC demana el vot dels "penedits" que no van votar a les municipals i van fer possible la victòria del PP en ciutats com Badalona amb un alcalde "xenòfob"

Carme Chacón ha elevat el to de les seves crítiques a CiU i ha advertit que el Govern està esperant que passi el 20-N per donar el "toc de gràcia" a la sanitat catalana. La decisió de fragmentar l'Institut Català de la Salut demostraria, segons la candidata del PSC, que CiU té la intenció de  privatitzar-la i ha advertit que els socialistes "no deixarem que es faci negoci amb el dret dels ciutadans". També ha demanat al conseller Boi Ruiz que "rectifiqui" i no faci malbé un dels pilars de l'estat del benestar.

Aprofitant que estava a Badalona, també ha criticat que CiU "entregués" l'alcaldia a un "xenòfob i anticatalanista" com Xavier García Albiol i ha augurat que CiU i PP tornaran a pactar a Madrid, com han fet a Badalona, Castelldefels o pels pressupostos de la Generalitat. Com sol ser habitual en els seus mítings, ha comparat CiU i PP amb el duo Pimpinela, que fan veure que es barallen però sempre es reconcilien. En aquest punt ha demanat als electors "penedits" que no van anar a votar a les municipals i van permetre la victòria de García Albiol que aquesta vegada no s'abstinguin i votin socialista. L'abstenció a Badalona va arribar al 80%.

Entre els assistents al míting hi havia Manuela de Madre, Antoni Fogué, Caterina Mieras, Maité Arqué i altres dirigents socialistes de Badalona. Per primera vegada en la campanya, l'assistència ha desbordat les discretes previsions inicials del PSC i hi havia gent dreta. En total, uns 500 assistents segons l'organització.

La veu del poble

Etiquetes

Més continguts de