Veneçuela
Política 05/01/2011

Chávez fa marxa enrere amb la reforma universitària i veta la llei aprovada pel parlament oficialista

El president demana que s'obri un gran debat nacional. Demà es constitueix el parlament sorgit de les eleccions de setembre

Agències
1 min
Hugo Chávez, al consell de ministres d'aquesta nit. Foto: REUTERS

CaracasEl president de Veneçuela, Hugo Chávez, ha vetat avui la polèmica llei d'universiitats que havia estat aprovada pel Parlament amb l'oposició de sectors estudiantils i acadèmcis, que consideraven que retallava l'autonomia i imposava el pensament únic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Chávez ha assegurat que la llei és "inaplicable" i ha demanat que s'obri un gran "debat nacional" sobre el tema. La reforma va ser aprovada el passat 23 de desembre per la majoria oficialista del Parlament sortint. Demà es constituirà la nova cambra, després de les eleccions legislatives de setembre. Chávez ha demanat que el nou parlament derogui la llei i impulsi una "comissió nacional" en què participin el govern i "tots els intel·lectuals, rectors, estudiants, treballadors, obrers i comunitats", perquè "l'educació és un problema de tothom".

"Puc felicitar el president per la seva rectificació, però això és gràcies a la universitat veneçolana. Mai estarem al servei de cap govern, estarem al servei del país", va declarar a una cadena de televisió Cecilia García, rectora de la Universidad Central de Venezuela (UCV, pública). La rectora va destacar que en les darreres setmanes "la universitat veneçolana ha donat un gran exemple al país" per la seva lluita pacífica "per la llibertat i la democràcia".

D'altra banda Chávez també va descartar l'anunciat increment d'impostos, a causa dels alts preus del petroli, la principal font d'ingressos de l'Estat.

stats