Política 16/04/2016

Chema Clavero, escollit nou president de Súmate

Substitueix Eduardo Reyes, que va deixar la presidència de l'entitat després de ser escollit diputat al Parlament per Junts pel Sí. Clavero crida ICV-EUiA i Podem a participar en el procés constituent

Ara
1 min
Chema Clavero, escollit nou president de Súmate

BarcelonaSúmate ja té nou president: l'entitat ha escollit el fins ara número dos, per unanimitat, José María (Chema) Clavero. D'aquesta manera es tanca l'etapa d'interinitat que vivia l'associació independentista des que Eduardo Reyes va deixar la presidència per ser diputat al Parlament per Junts pel Sí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els membres de Súmate s'han reunit aquest dissabte per celebrar l'assemblea general a les Cotxeres de Sants. Segons el comunicat de l'entitat, Clavero és nascut a Huesca, exmilitant del PSUC i afiliat al sindicat CCOO des del 1983 fins al 2013. En el seu discurs davant dels membres de l'associació, ha manifestat el seu compromís per afrontar la nova etapa de "caràcter continuista" després del llegat de Reyes.

Clavero ha fet una crida a ICV-EUiA, Podem, En Comú Podem i Catalunya Sí que es Pot perquè s'uneixin al procés constituent per fer una república "social i lliure".

Al seu torn, també ha pres la paraula el president sortint, Eduardo Reyes. S'ha mostrat agraït, en un discurs emotiu, pel suport rebut "des del primer dia per fer que Súmate siguin un actiu per fer realitat la República catalana". A més, ha mostrat la seva disposició a ajudar.

A banda, l'assemblea general també ha aprovat reformes estatutàries com la limitació del mandat, un codi ètic que promogui la democràcia participativa interna, el reconeixement de la pluralitat, transversalitat i la "no-instrumentalització política".

stats