ELECCIONS 2011
Política 05/05/2011

CiU recupera el fantasma del tripartit per esperonar el seu electorat

Mas fa una crida a no confiar-se per no tenir "disgustos d'última hora". Duran carrega contra Chacón, "més preocupada depromocionar-se al PSOE que de defensar Catalunya

Sara González
1 min

BarcelonaAmbient d'eufòria, però també de cautela a la cúpula de les Arenes. CiU ha alertat que, malgrat tenir tots els vents a favor, “l'ombra del tripartit segueix existint” i farà tot el possible per tornar a “conjurar-se”. El líder de CiU i president de la Generalitat, Artur Mas, ha esperonat el seu electorat a fer els esforços per guanyar el 22 de maig amb la suficient distància “per no tenir un disgust d'última hora”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Es barallen entre ells, però per conservar el poder ho faran tot”, ha alertat Mas davant un auditori entregat. Després d'entonar el seu particular “ja toca” governar a Barcelona després de 32 anys, Mas ha picat l'ullet a Trias amb la següent afirmació: “A la tercera va la vençuda, t'ho dic per experiència”.

El secretari general de CiU i líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, ha subratllat que “tots els partits a tota Catalunya” aniran contra CiU a la campanya. Duran ha aprofitat per llançar dards contra Jordi Hereu i ha lamentat que sigui un alcalde “supeditat als interessos” tant del del PSC com del PSOE. Ha deplorat que els socialistes utilitzin “sense vergonya” les retallades de CiU quan el tripartit és el responsable “que no hi hagi ni un euro al calaix”.

Aprofitant l'ambient d'eufòria, Duran s'ha animat fins i tot a entrar en el cos a cos amb la ministra de Defensa, Carme Chacón, de la qual ha denunciat que s'ocupa més de “promocionar-se personalment dins del PSOE” que de defensar Catalunya en assumptes com l'Estatut o el fons de competitivitat.

stats