CRISI ECONÒMICA
Política 12/05/2012

CiU farà que el Congrés debati un pla d'austeritat per a l'exèrcit

Ara
1 min

MADRIDEl portaveu de defensa de CiU al Congrés dels Diputats, Jordi Xuclà, defensarà al ple de la cambra dimecres una moció per exigir al govern espanyol que presenti en el termini de quatre mesos un pla d'austeritat i racionalització de les forces armades. El govern espanyol paga la bombolla militar que va provocar l'executiu de José María Aznar i retalla tres vegades menys en defensa que en educació, tal com va constatar aquests diari fent-se ressò de les protestes que han efectuat nombroses organitzacions pacifistes catalanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Xuclà argumenta que l'actual situació econòmica i la necessitat de reduir despesa obliguen a "revisar" la despesa del ministeri de Defensa. En aquest sentit, el responsable de defensa de CiU a la cambra baixa considera convenient renegociar els programes del ministeri de Defensa, a més d'acabar amb la "bombolla immobiliària" en què estan instal·lats els béns immobles que treu a subhasta Defensa, perquè se n'ajustin els preus i es faciliti així la seva adquisició per part de les comunitats autònomes i els ajuntaments.

Cancel·lació de programes

La moció presentada per la federació nacionalista insta el govern espanyol a fixar el nombre d'efectius necessaris de les forces armades per als pròxims 15 anys amb la previsió d'una reducció de plantilla per als pròxims exercicis pressupostaris. També demana les previsions de racionalització i reducció dels béns immobles amb interès estratègic per a la Defensa. Finalment, insta a la revisió dels programes especials de modernització d'armament I estudia l'eventual cancel·lació o reprogramació d'alguns d'aquests programes, així com la renegociació, en el marc de les noves disponibilitats financeres, dels pagaments anuals per fer front a les obligacions contretes.

stats