Política 26/04/2013

CiU i ERC insten el govern espanyol a donar explicacions sobre la no renovació de la càtedra a Clara Ponsatí

El partit republicà demana al govern espanyol si disposa de "llistes negres" de persones que donen suport al procés sobiranista

Acn
1 min

BarcelonaEl portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, i la diputada del grup parlamentari de CiU, Mercè Pigem, han registrat aquest divendres a la cambra baixa diverses preguntes al govern espanyol sobre les raons per les quals no s'ha renovat la càtedra Príncep d'Astúries de la Universitat de Georgetown a la professora Clara Ponsatí. Així mateix, Bosch també ha demanat al govern espanyol si disposa de "llistes negres" de persones pel fet de defensar l'autodeterminació de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la bateria de preguntes, Mercè Pigem ha formulat a l'executiu espanyol sobre quins són els criteris de concessió o renovació de la càtedra Príncep d'Astúries i quines són les raons per les quals s'ha decidit no renovar la càtedra pel curs vinent a la persona que la tenia asignada en el curs actual. Així mateix, la diputada de CiU ha preguntat si el govern espanyol coneix que en opinió de responsables de la Universitat de Georgetown, Ponsatí és la persona idònia per al programa que desenvolupen.

Per la seva banda, Alfred Bosch ha demanat si el Ministeri d'Educació i el Ministeri d'Afers Exteriors, en particular l'Ambaixada a Washington, han influït en la decisió de la no renovació de la càtedra Príncep d'Astúries a la professora Ponsatí. En aquesta línia, Bosch ha formulat si el Ministeri d'Educació "vigila" l'afinitat política dels aspirants a càtedres com la Príncep d'Astúries.

El dirigent republicà també ha volgut conèixer si hi ha "alguna consigna" per part del govern espanyol respecte a les persones que donen suport al procés sobiranista i també en relació a la marginació de persones per les seves legítimes idees i per la seva lliure expressió.

stats