POLÍTICA
Política 25/04/2013

CiU, ERC, ICV i CUP signen la comissió parlamentària pel dret a decidir a l'espera del PSC

Els socialistes catalans, dividits sobre la necessitat de sumar-se al consens pel dret a decidir, retarden la decisió fins a aquesta tarda

Ara / Acn
1 min

BarcelonaCiU, ERC, ICV-EUiA i CUP ja han signat la petició per constituir una comissió parlamentària d'estudi sobre el dret a decidir. La principal incògnita és què farà el PSC, dividit sobre la necessitat de sumar-se o no al consens sobre el dret a decidir. Els socialistes catalans, que en les pròximes hores s'han de reunir, han retardat la decisió fins a aquesta tarda. La proposta de creació de la comissió promoguda per ICV-EUiA dóna a aquest fòrum parlamentari vigència per a tota la legislatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Com ha publicat avui l'ARA, els grups que ja han signat pressionen perquè els socialistes s'hi sumin. La intenció és registrar la petició aquest mateix dijous, tot i que es podria esperar a divendres per tal d'ampliar el consens. Aquesta comissió és una reivindicació d'ICV-EUiA per tal de sumar-se al pacte nacional pel dret a decidir, òrgan extraparlamentari que ha donat mostres de cansament d'esperar el PSC. Per donar més transcendència a la comissió parlamentària, Iniciativa proposa que l'encapçali la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

Similar a la del pacte fiscal

L'abast de la comissió serà tota la legislatura, ja que no es marca cap termini màxim per presentar les seves conclusions, que es redactaran després de les compareixences corresponents. Aquesta comissió tindrà un funcionament, per tant, similar al del pacte fiscal de la passada legislatura. En principi, cada grup tindrà dos representants, a excepció de qui tingui la presidència, que en tindrà tres. L'objectiu de la comissió serà estudiar quines vies pot seguir Catalunya per exercir el dret a decidir, tot i que el text que es registrarà per crear-la no concreta res d'entrada.

stats