Política 24/10/2013

ERC fa costat a CiU i evita que el Parlament reclami la dimissió del director dels Mossos d'Esquadra

Els republicans asseguren que han pres la decisió per prioritzar fer "oposició constructiva" i fan una crida a tenir en compte les bones actuacions de la policia catalana

Oriol March
1 min
Captura vídeo El País

BarcelonaCiU i ERC han impedit aquest dijous a la tarda que el Parlament demanés la dimissió del director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat. Una moció del PP, a la qual el PSC ha afegit una esmena a última hora per aquest cas concret, demanava que se cessés Prat després de les imatges transcendides aquesta setmana en què un grup de policies redueix i colpeja un empresari del Raval que va perdre la vida poc després.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Preferim fer oposició constructiva", ha argumentat Gemma Calvet, diputada d'ERC encarregada de defensar la posició del seu grup. "Imatges com aquesta [la dels mossos al Raval] no han d'enterbolir les bones actuacions de cada dia", ha defensat Calvet, que ha admès que la decisió dels republicans els comportarà aparèixer en titulars negatius en premsa. "Contraposem els titulars a fer les coses bé", ha assenyalat.

La resta de grups (PSC, PP, ICV-EUiA, Ciutadans i CUP) han votat a favor de demanar la dimissió de Prat. La moció en conjunt ha estat rebutjada amb els vots en contra de CiU i ERC.

stats