POLÍTICA
Política 04/06/2013

CiU i ERC es plantejaran la possibilitat d'habilitar l'agost pel pressupost

No volen avançar cap escenari fins que el govern espanyol concreti d'una vegada per totes com reparteix l'objectiu de dèficit entre les autonomies

M.colomer
1 min

BarcelonaEls grups parlamentaris de CiU i ERC han obert la porta aquest dimecres a habilitar el mes d'agost si cal per al debat pressupostari. Ara bé, han insistit que no es plantejaran escenaris en ferm fins que el govern espanyol hagi decidit i anunciat de quina manera reparteix la capacitat de dèficit entre les autonomies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han explicat els portaveus de CiU i ERC al Parlament, Jordi Turull i Marta Rovira respectivament, "no es pot descartar cap escenari", de manera que quan sàpiguen el dèficit decidiran si tramiten pressupostos, si segueixen amb pròrroga o quina és la millor alternativa, en funció també del calendari. Ara bé, així com ERC veu la pròrroga com l'escenari més "probable", CiU manté que la seva intenció és aprovar nous comptes, ni que sigui amb més de mig any de retard.

Habilitació parcial

Un dels escenaris possibles és que s'habiliti el mes d'agost com a període hàbil per al tràmit d'esmenes, en cas que CiU i ERC decidissin tirar endavant els pressupostos del 2013. El cert, però, és que la demora en l'anunci de l'objectiu de dèficit dificulta cada cop més l'aprovació de nous pressupostos, perquè es pot donar l'escenari que no s'esgoti el tràmit parlamentari dels pressupostos fins a l'inici del nou curs, el setembre, quan es preveu el debat de política general i un mes abans del límit per presentar els comptes del 2014. Per tot plegat, un altre escenari que hi ha damunt la taula és la possibilitat de presentar conjuntament els comptes del 2013 i del 2014 el mes d'octubre.

stats