POLÍTICA
Política 18/03/2013

CiU i ERC suspenen la reunió setmanal de seguiment del pacte però mantenen la coordinació

Ho atribueixen a "problemes d'agenda" i ho desvinculen del suposat viratge de CiU en termes socials i nacionals, que la federació ha negat per activa i per passiva

Ara / Efe
1 min
REUNIÓ INCOMPLETA 
 Turull i Llorens (CiU) i Rovira i Salvadó (ERC) van fer la primera reunió de coordinació, però hi faltava el representant del Govern.

BarcelonaCiU i ERC han suspès aquest dilluns la reunió de seguiment del pacte de legislatura que se celebra cada dilluns al Parlament "per problemes d'agenda" dels diputats participants, segons fonts dels dos partits. De fet, fonts de CiU i ERC ho han emmarcat dins la normalitat de les relacions entre ambdós partits, i han recordat que no és la primera vegada que se suspèn aquesta trobada des que es va subscriure l'acord.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts d'ambdós partits han assegurat a l'Ara.cat que els portaveus parlamentaris d'ambdós partits, Jordi Turull (CiU) i Marta Rovira (ERC), han tractat igualment els assumptes de coordinació per correu electrònic i via telefònica. Les mateixes fonts han desvinculat la suspensió de la reunió "presencial" del clima generat després de la crida al diàleg amb Madrid llançada pel president de la Generalitat, Artur Mas, en la reunió "secreta" del Govern de dissabte.

Front davant un dèficit "inassumible"

Per la seva banda, fonts dels republicans han explicat a Efe que hi ha "incomprensió i sorpresa" en el partit per la reunió extraordinària i secreta del Govern celebrada el passat dissabte al Palau de Pedralbes de Barcelona després que CiU i el PSC acordessin suspendre la cimera social pel clima d'enfrontament polític que s'hi havia generat al voltant. ERC ha instat aquest dilluns CiU, PSC i ICV a deixar de banda els "partidismes" per construir un front inequívoc per combatre davant l'Estat l'objectiu de dèficit que imposa el govern espanyol i que aboca la Generalitat a una retallada de 4.500 milions. Una retallada que tant el Govern com ERC han advertit que és "inassumible".

stats