POLÍTICA
Política 08/10/2013

CiU: "L'Estat només ofereix la resignació com a bandera i la humiliació com a camí"

Jordi Turull, portaveu de la federació al Parlament, insta Camacho a desmarcar-se de la direcció estatal del PP i retreu al PSC que es posi al costat de Rajoy i no de la Generalitat

ò.gelis / M.colomer
1 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha carregat amb duresa aquest dimarts a la tarda contra el govern espanyol, del qual ha dit que "sempre ha reaccionat de la pitjor manera davant les demandes del poble de Catalunya". Ha considerat que el "cop de porta als morros" d'Alícia Sánchez-Camacho és la prova que l'executiu de Rajoy només ofereix als catalans "la resignació com a bandera i la humiliació com a camí".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa al Parlament, Turull ha instat Camacho a "prendre decisions", i si bé no ha volgut concretar a què es refereix, ha insinuat que hauria de desmarcar-se de la direcció estatal del partit després del rebuig a la proposta de finançament "singular" per a Catalunya: "Ha de decidir si està al servei dels ciutadans de Catalunya o de la direcció del partit".

"Treballeu, pagueu i calleu"

El portaveu parlamentari de la federació ha considerat que l'únic missatge que està llançant el govern espanyol de cara a Catalunya és: "Els catalans, treballeu, pagueu i calleu". Perquè si una cosa s'ha demostrat amb el 'no' de Madrid a la proposta de Camacho, per Turull, és que cap idea que neixi a Catalunya serà ben acollida. "[A Camacho] li vénen a dir calla i aparta't", ha interpretat Turull, que està convençut que aquest tracte no fa res més que refermar CiU en l'aposta pel dret a decidir i eixamplar la majoria social partidària d'un estat propi. En una línia similar, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha considerat que les terceres vies "han quedat enterrades".

stats