ELECCIONS MUNICIPALS
Política 12/01/2011

CiU decideix que Isidre Gavín, fins ara líder del partit a Lleida, no opti a l'alcaldia de la ciutat

Joan Ramon Zaballos, un independent vinculat a la Casa Gran del Catalanisme, es batrà amb Àngel Ros, del PSC i favorit a totes les enquestes

Redacció
2 min

BarcelonaJoan Ramon Zaballos, un independent que es va incorporar l'estiu de 2009 l'estiu de 2009 al projecte de la Casa Gran del Catalanisme impulsat per Artur Mas, serà el cap de llista de CiU a les pròximes municipals. És l'escenificació del relleu d'Isidre Gavín, no del tot ben vist per la direcció de CiU donada la seva dificultat per plantar cara a l'alcalde Àngel Ros, gran favorit de cara a les municipals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Zaballos (Barcelona, 1962), una persona coneguda a la ciutat, és llicenciat en Filologia Anglo-Germànica i director de l'Escola Oficial d'Idiomes de Lleida, a més de traductor de llibres d'alemany i articulista de diversos mitjans de comunicació. El comitè local de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha acordat avui proposar Zaballos com a alcaldable a les municipals, tot i que serà en el transcurs d'una assemblea de militants que se celebrarà a finals de gener quan es ratificarà definitivament a aquest independent com a cap de llista de CiU.

El portaveu de la formació a Lleida, Alexis Guallar, ha explicat que l'elecció de Zaballos respòn a una "aposta estratègica" del partit per "guanyar transversalitat i eixamplar les costures" de la formació. Guallar ha assegurat que tots els assistents al comitè han donat llum verda a l'elecció de Zaballos, per bé que ha reconegut que s'han alçat veus crítiques amb la filtració del nom del cap de llista a la premsa local.

Unió ha considerat legítim el nomenament, però ha fet evident el seu desacord amb "la forma i el fons" del procés escollit. "No hi ha hagut cap debat sobr el possible candidat, ni en el comitè local d'UDC ni en el de CDC, que s'han assabentat via els mitjans de comunicació de la possible candidatura de Zaballos, lamenten els socis de Convergència en un comunicat.

stats