EXECUTIVA DE CiU
Política 18/03/2013

CiU es reafirma a buscar diàleg amb Madrid però li "preocupa" que no sigui correspost

Josep Maria Pelegrí, secretari general d'Unió, fa una crida al PSC perquè "torni a ser un partit fort a Catalunya"

Oriol March
1 min

BarcelonaCiU s'ha reafirmat aquest dilluns en la voluntat d'obrir totes les vies de diàleg possibles amb el govern espanyol, però al mateix temps ha constatat la "diicultat" d'establir ponts d'entesa amb l'executiu que lidera Mariano Rajoy. "Veiem amb preocupació que aquesta oferta de diàleg no sigui corresposta", ha admès el secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, que ha estat l'encarregat de comparèixer davant dels mitjans després de la reunió de l'executiva conjunta de la federació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general d'Unió ha fet, al mateix temps, una crida al PSC perquè sigui "un partit fort" i trobi el seu "rol" a Catalunya. "És un adversari polític, però ha de recuperar la credibilitat", ha reiterat Pelegrí.

Desnonaments

Pelegrí ha començat la roda de premsa parlant del "drama social" provocat pels desnonaments i ha demanat un esfoç als polítics, així com també a les enitats financeres. "Ens hem de comprometre davant la ciutadania", ha assegurat el secretari general d'Unió, que ha comparegut acompanyat de Xavier Trias, alcalde de Barcelona i secretari general adjunt de CiU.

Cimera suspesa

CiU ha tornat a lamentar la desconvocatòria de la cimera social i econòmica que s'havia de celebrar aquest dissabte passat, i ha tornat a demanar que "els partits han de donar respostes a la ciutadania". "Els partits no hem volgut contribuir a la cimera de forma substancial", ha fet autocrítica Pelegrí, que ha afegit que la prioritat de CiU és sortir de la crisi econòmica i crear llocs de treball. "Cal mantenir l'estat del benestar", ha insistit el secretari general de CiU.

stats