Política 19/06/2015

Madrid "respecta" la decisió d'Unió i responsabilitza Mas de la ruptura de CiU

El govern espanyol insta el president a "governar per a tots els catalans" i recorda que les eleccions del 27-S són autonòmiques

Ara
1 min
La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, aquest divendres a la Moncloa. EFE

Madrid"Els projectes de ruptura acaben generant processos d'aquesta naturalesa, sempre passa així". És la conclusió de la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, sobre el trencament a CiU, responsabilitzant-ne implícitament el president de la Generalitat, Artur Mas. En canvi, la número 2 del govern espanyol s'ha limitat a dir que "respecta" la decisió d'Unió d'abandonar el Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Santamaría ha instat Mas a "reflexionar" sobre la manera com està portant a terme la seva "tasca" i li ha reclamat que comenci a "governar per a tots els catalans".

També a preguntes dels periodistes, Santamaría ha fet seu el missatge que aquest dijous va fer Rajoy al Comitè Executiu del PP, en el sentit que el 27-S seran només una eleccions autonòmiques -no pas plebiscitàries- i que està a l'aguait per si ha d'actuar l'endemà en cas d'un triomf de l'independentisme. La vicepresidenta espanyola ha fet un "recordatori" al sobiranisme i ha avisat que "vetllaran pel compliment de la Constitució i la llei".

La Moncloa presumeix de tenir el Tribunal Constitucional a favor de les seves tesis ja que ha anat declarant contraris a la legislació espanyola la declaració de sobirania del Parlament i les iniciatives que s'han pres emparant-se en aquell pronunciament.

stats