Política 28/11/2010

Josep Antoni Duran i Lleida certifica la victòria d'Artur Mas

CiU dóna per bona una majoria àmplia que li permetrà doblar en escons el PSC, encara que no arribi a la majoria absoluta

Quim Torrent
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Amb el 40% del vot escrutat CiU ja arriba els 60 diputats. Compareix el secretari general de la federació, Josep Antoni Duran i Lleida, que certifica la victòria “com en les dues anteriors ocasions”. “Ara, però –diu Duran– guanyem millor i Mas serà el pròxim president”. Aplaudiments de la militància, tot i que l'eufòria no arriba al nivell del principi de la nit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran, a més, fa públiques les prediccions de CiU a partir del primer vots escrutats. Si es compleixen aquestes previsions, la federació acabarà la nit amb 62 o 63 escons. Molt lluny quedarà el PSC amb 29, una distància sideral, la més gran que mai hi ha hagut al Parlament. L'altra triomfador de la nit és el PP.

En qualsevol cas, però, Duran assegura que els resultats seran un gran triomf per CiU. “L'objectiu no era la majoria absoluta, sinó una majoria àmplia per governar amb solitari”, rebla Duran. Així serà perquè, a diferència del 2003 i el 2006 no hi ha cap majoria alternativa possible”.

Duran, acompanyat de Madí tota l'hora, ha acabat el seu discurs lamentant l'incident que hi ha hagut a la seu del PSC. Un espontani ha llançat un ou a Miquel Iceta mentre es dirigia a la premsa.

stats